fbpx

Дайджест новин СОС Дитячі Містечка. Березень 2023

4 Квітня 2023

Березень став дуже насиченим для СОС Дитячі Містечка. В цьому місяці ми відновили програму матеріальної допомоги Cash Assistance, залучили нових державних партнерів та з нагоди 20-річчя роботи організації в Україні відкрили дитячі простори на Львівщині. 

Розширяємо географію роботи мобільних команд психологів

Цього місяця ми розпочали роботу в Харківській області. Наша команда мобільних психологів СОС Дитячі Містечка працює із дітьми та родинами, які проживають на деокупованих територіях, постраждали внаслідок військової агресії або є внутрішньо переміщеними особами.

Детальніше за посиланням.

Підписали меморандум про співпрацю з Ужгородською міською радою

Угоду підписали міський голова Ужгорода Богдан Андріїв та представник СОС Дитячі Містечка Наталія Криворучко.

Детальніше за посиланням.

Відновлюємо набір заявок на отримання грошової допомоги Cash Assistance

В цьому році ми відновлюємо набір заявок на отримання грошової допомоги в рамках програми Cash Assistance для сімей з дітьми з-поміж прийомних родин, ДБСТ та опікунських сімей, в яких виховується принаймні 1 дитина-сирота або дитина позбавлена батьківського піклування. 

Детальніше про програму за посиланням.

Історії поранених дітей. Дарина з Харківщини

15-річна Дарина (ім’я змінено) родом з Харківської області. В перший день повномасштабного вторгнення, поруч з будинком де мешкала її сім’я прилетів ворожий снаряд. Дівчинка не встигла сховатися й отримала важкі травми обличчя та тіла. Даринка була вдома сама, мати дівчини Орина (ім’я змінено) працює в лікарні.

Детальна історія Даринки за посиланням.

Відкрили сучасний дитячий інтерактивний простір в Яворові, Старому Самборі та Бориславі

З нагоди 20-річчя роботи в Україні, ми в СОС Дитячі Містечка, відкриваємо 20 нових дитячих просторів по всій країні. Дитячі простори у Яворові, Старому Самборі та Бориславі стали першими відкритими просторами в рамках ініціативи.

У рамках проєкту Право на сім’ю провели конференцію, присвячену альтернативним формам сімейного догляду

48% батьків, які прийняли у свої родини дітей, мають фінансові труднощі. Найбільші витрати пов’язані з медициною, житлом та транспортом. Про це йдеться у загальнонаціональному дослідженні, яке ми провели у рамках проєкту Право на сім’ю.

Результати дослідження були презентовані на регіональній конференції «Альтернативні форми сімейного догляду: причини скорочення і пошук можливостей»

Детальніше про конференцію за посиланням.

Беруть кошти за пересилку і зникають: викрили шахрайство з гуманітарною допомогою

Мільйони українців під час війни потребують підтримки. Багато з них — втратили житло, зіткнулися з бідністю та стали переселенцями. Саме на їхній довірі та складних обставинах зараз наживаються шахраї, видурюючи гроші за нібито пересилання гуманітарної допомоги. Небайдужі написали нам у соцмережі, що зловмисники прикриваються нашими матеріалами. 

Детальніше про шахрайські дії та наше розслідування за посиланням.