fbpx

Історії поранених дітей. Дарина з Харківщини

15-річна Дарина (ім’я змінено) родом з Харківської області. В перший день повномасштабного вторгнення, поруч з будинком де мешкала її сім’я прилетів ворожий снаряд. Дівчинка не встигла сховатися й отримала важкі травми обличчя та тіла. Даринка була вдома сама, мати дівчини Орина (ім’я змінено) працює в лікарні.

Співробітники ДСНС та швидкої екстрено доставили Дарину до лікарні в м. Чугуєві, для надання медичної допомоги. Ще місяць після першої операцій з обличчя Дарини виходили уламки скла. Після лікарні повертатися до квартири було вже небезпечно, тому Дарина з мамою оселилися в підвалі лікарні, де працювала жінка.  

“Поки ми були в столиці, хтось зі знайомих мені надав контакти благодійної організації СОС Дитячі Містечка, я одразу заповнила форму на отримання грошової допомоги. При розмові зі співробітником проєкту, нам була запропонована допомога на лікування та операцію. Я не могла повірити, що це взагалі можливо”

– згадує мама Дарини

Враховуючи стан Дарини, тривалість лікування та високу вартість операції, ми в СОС Дитячі Містечка, вирішили взяти родину під соціальний супровід. Завдяки цьому допомогли родині в оплаті операції для Дарини, надали фінансову допомогу, допомогу на придбання зимнього одягу та взуття.

Дарина після лікування та реабілітації

“Дякую вашій організації за допомогу. Завдяки вашій допомозі Даринці зробили операцію, тепер її стан здоров’я значно покращився. Ми повернулися до рідного Чугуєва. Донька дистанційно навчається в школі. Під час обстрілів коли ми сидимо у підвалі будинку, намагаємося підтримувати одна одну. Обіймаємося та жартуємо. Даринка пропонує написати оголошення для ворожої ракети на двері нашого підвалу: ВХІД ЗАБОРОНЕНО”

– не стримуючи сліз ділиться спогадами Орина