fbpx

Дайджест новин СОС Дитячі Містечка Жовтень 2022

1 Листопада 2022

Відкрили сімейний гуртожиток для ВПО на Житомирщині в рамках СОС Діти

Спільно з органами місцевого самоврядування та НУО “Інститут креативних інновацій” ми відкрили  триповерховий гуртожиток сімейного типу для вимушених переселенців в Андрушівці. В рамках програми #SOSДіти оснастили його якісними меблями, кухонним і душовим обладнанням для зручності його користувачів. Цей будинок вже експлуатується та прихистив десятки людей із Соледару, Бахмуту, Бердянську, Токмаку.

https://sos-ukraine.org/novyny/vidkryly-simejnyj-gurtozhytok-dlya-vpo-na-zhytomyrshhyni-v-ramkah-sos-dity/

Повернули додому 37 дітей з російської території

Спільно з Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, Державною міграційною службою України та СОС Дитячі Містечка Україна повернули 37 депортованих росіяними дітей в Україну.

Влітку дітей незаконно вивезли з населених пунктів Харкіщини до російського смт Кабардінка, незважаючи на те, що у всіх є батьки та законні опікуни. Наразі родини возз’єдналися та знаходяться в безпечному місці на Закарпатті. Їх розмістили у шелтерах для внутрішньо переміщених осіб – у селах з мальовничими краєвидами Білки та Горінчово.

https://sos-ukraine.org/novyny/povernuly-dodomu-37-deportovanyh-ditej-z-rosiyi/

СОС Дитячі Містечка отримали відзнаку від Оксфордського Університету

Шановні колеги з СОС Дитячі Містечка! Ми дуже вдячні за підтримку нашої ініціативи з підтримки батьків, які постраждали від війни в Україні. Завдяки вашій підтримці понад 11 мільйонів людей в Україні та постраждалих країнах отримали доступ до ресурсів! На знак вдячності за вашу працю прийміть нашу Подяку. Безмежно вдячні за всю роботу, яку ви робите!

З повагою, Оксфордська команда «Батьківство за здоров’я протягом усього життя»

https://sos-ukraine.org/novyny/sos-dytyachi-mistechka-otrymaly-vidznaku-vid-oksfordskogo-universytetu/

СОС Дитячі Містечка в ТОП 100 громадських організацій Києва

“Фонд Єднання” спільно з Київською міською державною адміністрацією відзначили ТОП 100 волонтерських та громадських організацій, які з перших днів війни надають різноманітну допомогу на Київщині.

Наша організація пройшла конкурсний відбір та отримала нагороду. Ми вдячні організаторам за визнання та дякуємо всім нашим колегам, які незважаючи ні на що продовжують допомагати та підтримувати сім’ї. Навіть у такий непростий для нас час. Разом ми робимо цей світ кращим!

https://sos-ukraine.org/novyny/sos-dytyachi-mistechka-v-top-100-gromadskyh-organizatsij-kyyeva/

37 жінок з Київщини отримали фінансування для власної справи в рамках проєкту SOSДіти

Така допомога важлива для адаптації на новому місці, для планування майбутнього, для більшої впевненості у ньому –  кажуть організатори проєкту. За три місяці чекаємо від учасниць на фото, відгуки та розповіді про те, як відкриття власної справи вплинуло на їхнє життя. Разом ми робимо цей світ кращим!

https://sos-ukraine.org/novyny/37-zhinok-kyyivshhyny-otrymaly-finansuvannya-na-vlasnu-spravu-v-ramkah-proyektu-sosdity/

Як війна впливає на прихисток дітей-сиріт в Україні

Через бойові дії та окупацію частини України цьогорічна статистика щодо сиріт не може бути точною, зазначає Дар’я Касьянова, директорка неурядової організації “СОС Дитячі містечка Україна”, яка опікується такими дітьми.

“Боюсь, що ми не знаємо реальної статистики, – каже Касьянова. – До війни сиротами ставали від 10 до 12 тисяч дітей на рік. Лише 5% – біологічне сирітство, коли батьки померли. А зараз війна, відповідно – посилюється бідність, маргіналізація, хвороби. Статистика не може бути меншою”

Дар’я Касьянова, Національний Програмний Директор СОС Дитячі Містечка

https://www.dw.com/uk/sistema-bula-paralizovana-ak-vijna-vplivae-na-prihistok-ditejsirit-v-ukraini/a-63553401