fbpx

Підтримали ініціативу створення дитячої кімнати для арт-терапевтичної підтримки в Чернівцях

31 Жовтня 2022

Психологічне здоров’я є важливим елементом життя людини в XXI столітті, особливо під час війни. Діти та їх батьки переживають стрес та постійно відчувають небезпеку й не почувають себе захищеними. Але життя продовжується і нам потрібно рухатись вперед, не дивлячись на всі складнощі та негаразди. В тому числі піклуючись про своє ментальне здоров’я.

З цією метою ми в СОС Дитячі Містечка,  спільно з Тетяною Зборовець відкрили в Чернівцях кімнату арт-терапії для дітей та їх батьків – “ТвориТИ”. Пані Тетяна мама-вихователька Дитячого будинку сімейного типу, яка з чоловіком опікується 8 дітьми.

Дитячий будинок сімейного типу (ДБСТ) – це окрема сім’я, що створюється за бажанням подружжя або окремої особи, яка не перебуває у шлюбі, для забезпечення сімейним вихованням та спільного проживання не менш як п’яти дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Окрім піклуваня про власну велику родину Тетяна встигає і прагне допомогати всім, хто цього потребує. В арт-терапевтичному просторі ТвориТИ можна безкоштовно отримати фахові послуги з психологічної допомоги для всієї родини, прийти на цікаві заняття з арт-терапії або відвідати заняття з терапії іграшкою.

Послуги надаються для місцевих мешканців, вимушено-переміщених осіб з пільгових категорій (прийомні родини, дитячі будинки сімейного типу, батьки одинаки, сім’ї у складних житєвих обставинах, багатодітні, опікунські родини, усиновлювачі) які проживають в Чернівцях.

Перелік послуг та вікові категорії простору арт-терапевтичної підтримки:

  • Індивідуальні консультації
  • Арт-терапія для дітей віком (7-9 років)  
  • Арт-терапія для підлітків (10-14 та 15-18 років)
  • Групова арт-терапія
  • Арт- терапія для мамочок, де можна відпочити та отримати психологічну підтримку
  • Терапевтична група підтримки для прийомних батьків, батьків ДБСТ, опікунів та усиновителів

Записатися на прийом або отримати додаткову інформацію можна за телефоном:  

063-413-62-21 (Viber)  – Тетяна

СОС Дитячі Містечка – єдина організація в Україні, що комплексно підходить до проблеми сирітства, працюючи не лише з наслідками, а й над профілактикою, шляхом підтримки вразливих родин. На території Україні організація працює вже 18 років. За цей час організація допомогла понад 160 тисячам людей. Разом ми робимо цей світ кращим!