fbpx

Відкрили сімейний гуртожиток для ВПО на Житомирщині в рамках СОС Діти

10 Жовтня 2022

Війна змусила наших громадян залишити рідні домівки і перечекати тяжкі часи в більш безпечних місцях. Таким безпечним місцем стало невеличке місто Андрушівка, в Житомирській області.  Це місто стало прихистком для значної кількості ВПО зі сходу та півдня. Тому ми в СОС Дитячі Містечка вирішили допомогти місцевій владі та долучилися до важливого проєкту.

Спільно з органами місцевого самоврядування та НУО “Інститут креативних інновацій” ми відкрили  триповерховий гуртожиток сімейного типу для вимушених переселенців в Андрушівці. В рамках програми #SOSДіти оснастили його якісними меблями, кухонним і душовим обладнанням для зручності його користувачів. Цей будинок вже експлуатується та прихистив десятки людей із Соледару, Бахмуту, Бердянську, Токмаку. 

На відкритті раді були бачити міністерку з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України пані Ірину Верещук. Ірина Андріївна на власні очі побачила умови проживання для переселенців та високо оцінила результати нашої з міською владою Андрушівки співпраці.

Відверто, ми приємно вражені гостинністю Андрушівської громади, яка з розумінням поставилася до проблем співвітчизників. Міська влада допомагає переселенцям з працевлаштуванням, максимально інтегруючи їх в життя громади. Видно, що міська голова пані Галина Білецька з усією віддачею та розумінням ставиться  до потреб нових переселенців.

Дякуємо партнерам за співпрацю. Разом ми робимо цей світ кращим!