fbpx

Відкрили сучасний дитячий інтерактивний простір в Старому Самборі

22 Березня 2023

З нагоди 20-річчя роботи в Україні, ми в СОС Дитячі Містечка, відкриваємо 20 нових дитячих просторів по всій країні. Дитячий простір у Старому Самборі став другим відкритим простіром в рамках ініціатив

Запрошені гості на святкове відкриття

Простір облаштували на базі міської бібліотеки в Старому Самборі, де встановили інтерактивний дитячий стіл та сенсорну панель, закупили більше десятка настільних ігор, пазлів для дітей різного віку, фліпчарт, магнітну дошку та меблі.

Наш дитячий простір став інформаційно-дозвіллєвим центром громади, в якому, крім популяризації книги, проводяться різноманітні культурно-просвітницькі, пізнавальні, розважальні заходи:

  • майстер-класи;
  • флешмоби;
  • квести;
  • інтелектуальні ігри; 
  • вікторини, ринги;
  • арт-години;
  • карооке;
  • літературно-мистецькі проєкти;
  • благодійні ярмарки та акції та для збору на потреби ЗСУ.
      Директорка департаменту з питань культури, національностей та релігій Ірина Гаврилюк

      «Відкриваєш двері бібліотеки і розумієш, що тут живе життя! А життя – це діти, наше майбутнє. Читають, комунікують, діляться своїми враженнями від прочитаного чи побаченого, наввипередки грають у інтерактивні ігри. Діти з великим захопленням проводять тут значну частину свого вільного часу. Адже, можливо, для когось з них саме тут здійснюється маленька мрія»

      – зазначила директорка департаменту з питань культури, національностей та релігій Ірина Гаврилюк

      Мета відкриття таких просторів – залучити дітей та дорослих з числа внутрішньо переселених осіб до швидкої та ефективної адаптації у новій громаді. Їх культурна інтеграція, організація інформаційного обслуговування, навчання, розвитку та проведення спільного сімейного дозвілля. Локація є відкритою для всіх дітей та бітьків, які проживають на території Старосамбірської ОТГ і є безкоштовною.

      В рамках урочистого відкриття аніматори подарували дітям святковий настрій, провели майстер-класи, аквагрим, наукове шоу та виступ юної співачки. Дякуємо нашим партнерам за співпрацю. Разом ми робимо цей світ кращим!

      Нагадаємо, що на минулому тижні ми відкрили дитячий простір в Яворові та ще 6 дитячих просторів чекають на відкриття незабаром.