fbpx

Відкрили сучасний дитячий інтерактивний простір в Яворові

17 Березня 2023

З нагоди 20-річчя роботи в Україні, ми в СОС Дитячі Містечка, відкриваємо 20 нових дитячих просторів по всій країні. Дитячий простір у Яворові став одним з перших. Загалом на території Львівщини ми відкрили вже 8 таких просторів.

Простір облаштували на базі міської бібліотеки, де встановили інтерактивний дитячий стіл, на якому діти можуть в ігровій формі вивчати математику, англійську мову, вчитися читати, дивитися відеоказки. Також для кімнати закупили проєктор та екран, бізіборд, сухий басейн з кульками, ігровий стіл (для гри у більярд, настільний теніс тощо), настільні ігри для дітей різного віку, іграшки та меблі.

«Діти – найцінніше, що у нас є. Вони творять майбутнє. Натомість дорослі повинні створити для них найкращі умови, середовище, де кожна дитина знайде, як себе реалізувати – спробує в’язати, малювати, співати, грати на скрипці тощо і відчує, що це її. Дякую нашим партнерам, СОС Дитячі Містечка за плідну співпрацю»

– поділився враженнями Іван Собко, заступник начальника Львівської ОВА

Мета відкриття таких просторів – залучити дітей та дорослих з числа внутрішньо переселених осіб до швидкої та ефективної адаптації у новій громаді. Їх культурна інтеграція, організація інформаційного обслуговування, навчання, розвитку та проведення спільного сімейного дозвілля. Локація є відкритою для всіх дітей та бітьків, які проживають на території Яворівської ОТГ і є безкоштовною.

«Дякую за партнерство. Рада, що ми маємо спільне бачення та живемо важливою справою. Це ще раз доводить, що ми готові працювати задля плідних результатів. Чудовим рішенням стало те, що наш фонд облаштовує простори на базі бібліотек. Адже це – майданчик для спілкування та розвитку дітей. Цього року ми в СОС Дитячі Містечка будемо святкувати 20 років діяльності в Україні і хочемо створити щонайменше 20 таких просторів. Маємо добрий початок і готові до наступних кроків»

– наголосила Наталія Кузяк, менеджер соціальної сфери СОС Дитячі Містечка

В рамках святкового відкриття відбуласмініатюра лялькових персонажів від учасників театр-студії “Яворина”, а а для найменших відвідувачів бібліотекарі провели майстер-клас з виготовлення великодніх яєць.

У святковому відкритті також взяли участь: директорка департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОВА Ірина Гаврилюк та заступниця директорки департаменту Тетяна Плугатор, перший заступник начальника Яворівської РВА Володимир Дзюнька, заступник начальника Яворівської РВА Андрій Тиндик, міський голова Яворова Ігор Грабовський та заступник голови Віталій Денега.

Дякуємо нашим партнерам за співпрацю. Разом ми робимо цей світ кращим!