fbpx

Більше тисячі родин Харківщини отримали допомогу в рамках програми СОС Діти

4 Жовтня 2022

У липні до Консорціуму виконавчих партнерів в рамках проєкту «СОС Діти. Проект екстреної допомоги» долучилася громадська організація “Відповідальні громадяни”. За підтримки світового лідера на косметичному ринку – компанії L’Oréal Group, ми реалізували масштабний проєкт з підтримки постраждалих мешканців Харківщини. Зараз наша спільна робота завершена, тож підсумовуємо, що вдалося зробити за цей час.

3254 людини у 12 населених пунктах Харківської області отримали продукти, гігієнічні засоби, медикаменти та індивідуальні набори з допомогою в рамках реалізації проєкту “СОС Діти. Програма екстреної допомоги”. У рамках програми “СОС Діти” допомогу отримала 1001 родина з дітьми.

З огляду на регіон, реалізація проєкту була дуже непростою. Ми зіткнулися з різним труднощами. Довезти і зберігати допомогу, роздати її в той час, коли масові зібрання заборонені. На додачу ще й постійна загроза обстрілів.

Не дивлячись на всі труднощі, нашим партнерам вдалося  реалізувати проєкт та допомогти людям. Загалом ми видали: 800 продуктових та гігієнічних наборів, 204 медичні набори, 124 упаковки дитячих підгузків та 64 набори індивідуальної допомоги. За умовами проєкту, деякі вразливі сім’ї могли самі обрати на суму до 2000 гривень те, чого зараз потребують найбільше. Найчастіше обирали ліки, медичне приладдя, дитячий одяг, шкільну канцелярію тощо.

Окремо хочемо подякувати місцевим соціальним службам. Спільно з нашими партнерами вдалося допомогти родинам в складних життєвих обставинах з віддалених сіл області, котрі не мають ні інтернету, ні навіть мобільного зв’язку.

Ми дуже вдячні колегам за співпрацю. Попри усі складнощі, ризики та виклики нам вдалося допомогти людям. Разом ми робимо світ кращим!