fbpx

Там, де найважче: як L’Oreal та “Відповідальні громадяни” допомагають на Харківщині

3 Вересня 2022

Канікули 11-річна Мирослава провела у лікарні Харкова, який майже щодня здригався від обстрілів. У дівчини важка форма цукрового діабету, а  цього літа стан загострився. Виїжджати родина побоялася саме через хворобу Мирослави. Її мати – Марина – не була впевнена, чи зможуть надати доньці фахову допомогу в іншому місці. Марина розлучена, сама виховує двох дітей. Син цього року пішов у перший клас онлайн, Мирослава – у шостий.

Підтримати родину вдалося завдяки нашому проєкту “СОС ДІТИ. Програма екстреної допомоги” #SOSДіти. У співпраці із L’Oréal Group наші партнери – громадська організація “Відповідальні громадяни”  – передали Мирославі глюкометр.

Це життєво необхідний пристрій, яким кілька разів на день необхідно вимірювати рівень цукру у крові, але коштує прилад дорого – 2300 гривень. Тому допомога для сім’ї стала дуже вчасною.

Як і родина Мирослави, загалом 50 сімей на Харківщині отримають індивідуальну допомогу вартістю до 2000 гривень: на ліки, теплий одяг, зимове взуття та інші потреби для дітей.  Окрім цільової допомоги, триває видача продуктових та гігієнічних наборів для вразливих сімей з дітьми.

“Відповідальні громадяни” вже завершили цю роботу у Краснограді – там товари першої потреби отримали 239 родин. Ще 113 наборів – роздали у Лозовій, а у Безлюдівці допомогу отримали 43 родини. 

Триває видача в інших населених пунктах Харківської області: Богодухові, Покотилівці, Бабаях, Мерефі та Люботині. Колеги працюють у надскладних умовах: від ворожих ударів періодично зникає світло, а днями у сусідню зі складом будівлю прилетіла ракета. 

Ми вдячні за віддану працю і допомогу тим, кому зараз важко. 

На Харківщині проєкт “СОС ДІТИ. Програма екстреної допомоги” реалізується за підтримки світового лідера на косметичному ринку компанії L’Oréal Group.