fbpx

Запускаємо програму допомоги дітям та сім’ям, які постраждали внаслідок обстрілу 14 січня в Дніпрі

14 січня відбулась жахлива трагедія, яка зруйнувала життя декількох сотень людей. За одну мить обірвалося життя 40 людей (станом на 16.01) і пошуки загиблих ще тривають. На жаль, серед потерпілих є діти, які загинули та отримали поранення різної тяжкості.

Внаслідок вторгнення рф, в Україні загинуло 429 дітей, а 800 дітей (станом на 27.12.2022 року) отримали поранення різного ступеню важкості. Діти, яких було поранено отримали порушення функцій організму. Всі ці діти та їхні сім’ї вже потребують підтримки відповідно до потреб та реалізації їхніх прав в найкращих інтересах дитини.

Зруйнований 14 січня будинок в м. Дніпро

В рамках програми Допомоги пораненим дітям, ми в СОС Дитячі Містечка надаємо комплексну допомогу дітям, які отримали поранення (ушкодження здоров’я) та членам їхніх сімей внаслідок російського вторгнення в Україну, а саме:

· грошова допомога;

· медична допомога (у тому числі діагностування, хірургічні операції, протезування, медикаментозне лікування тощо);

· допомагаємо з реабілітацією;

· здійснюємо психологічну підтримку дітей та їхніх родин; надаємо інші послуги відповідно до потреб дітей і сімей;

· організовуємо супровід в оформленні інвалідності, соціальних виплат та інших спеціальних статусів;

· проводимо консультації з юридичних та соціальних питань;

· надаємо інші послуги відповідно до потреб дітей і сімей.

Окрім цього, родини, чиї діти отримали поранення або ушкодження, можуть отримати матеріальну допомогу для компенсації вартості оренди житла строком на 2 місяці.

За 2022 рік в рамках програми Допомоги пораненим дітям, допомогою охоплено 253 дитини (233 родини), які отримали поранення внаслідок бойових дій

Звернутися за допомогою Ви можете за телефоном: +380 95 790 14 16.