fbpx

Результати роботи програми Cash Assistance за 2022 рік

18 Січня 2023

В 2022 році Україна стикнулася з надзвичайними викликами. Війна, активні бойові дії, обстріли та евакуація з небезпечних територій стали для нас складним випробуванням. Особливо для наших учасників/учасниць програм допомоги, які разом з дітьми були вимушені переїхати в інші регіони країни для збереження життя та здоров’ях їх сімей. Але ми в СОС Дитячі Містечка не склали руки та почали шукати ефективне, прозоре та комплексне рішення. Цим рішенням став напрямок Cash Assistance або багатоцільова матеріальна допомога, яка працює значно ефективніше за надання гуманітарної допомоги, чи продуктового набору.

З початку березня 2022 року ми в СОС Дитячі Містечка почали надавати багатоцільову грошову допомогу родинам з числа прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу та сімей опікунів, в яких виховуються від трьох дітей, віком до 18 років.

У вересні ми розширили можливості для підтримки сімей з дітьми та почали надавати грошову допомогу прийомним родинам, дитячим будинкам сімейного типу та опікунським сім’ям, в яких виховується принаймні 1 дитина-сирота або дитина, позбавлена батьківського піклування.

Розмір грошової допомоги складає 2200 грн на одного члена родини на 1 місяць. Виплати здійснються на заявника та дітей до 18 років протягом трьох місяців один раз на місяць. 

Малюнок та новорічне привітання від вдячних учасників програми Cash Assistance

Виплати ПС, ДБСТ та опікунським родинам

Географія: 12 областей (Житомирська, Київська, Чернігівська, Сумська. Харківська, Луганська, Донецька, Миколаївська, Херсонська, Запорізька, Одеська, Дніпропетровська):

Період: червень – грудень 2022

14 657 бенефіціарів, 3557 родин

Допомога пораненим дітям:

Географія: вся територія України

Період: липень – грудень 2022

253 бенефіціарів, 232 родини

Усиновлювачі (родини, що усиновили дітей у 2022 році):

Географія: уся територія України

Період: жовтень – грудень 2022

117 бенефіціарів, 97 родин

Підтримка вразливих сімей з дітьми у зимовий період:

982 бенефіціарів (батьків і дітей)

Дякуємо нашим партнерам за допомогу. Разом ми робимо цей світ кращим!