fbpx

Новий партнер в рамках проєкту “Право на сім’ю”: Бородянська ОТГ

11 січня 2023 року уклали меморандум про спільну роботу з Бородянською об’єднаною селищною територіальною громадою. Під документом свої підписи поставили виконувач обов’язків Бородянського селищного голови Георгій Єрко, директорка Центру надання соціальних послуг Бородянської селищної ради Ірина Мельниченко та Національний директор СОС Дитячі Містечка Сергій Лукашов.

Домовилися про реалізацію в громаді проєкту “Право на сім’ю”. Тепер спільно ми будемо налагоджувати надання якісних соціальних послуг сім’ям з дітьми в цій громаді.

Для того щоб діти виховувалися у сім’ях, кожна громада має розвивати систему соціальних послуг для підтримки вразливих родин.

До таких послуг належить: натуральна допомога, розвиток навичок відповідального батьківства, соціальний супровід сімей за технологією кейс-менеджменту або “ведення випадку”.

Хоча на практиці це здебільшого індивідуальний підхід та надання послуг відповідно до потреб конкретної сім’ї чи дитини. Кейс-менеджер не лише оцінює потреби та розробляє план, як їх задовольнити. А й, у разі необхідності, направляє клієнта до відповідного спеціаліста.

Щоб організувати надання цих послуг, в рамках проєкту “Право на сім’ю”  спеціалістів у Бородянці навчатимуть провідним технологіям соціальної роботи. А ще допоможуть створити й оснастити центр надання соціальних послуг.

Спільна робота благодійників, спеціалістів громад, службовців, політиків та кожного члена громади має забезпечити доступ вразливих дітей до інноваційних, високоякісних послуг в громаді. І саме такі послуги часто запобігають потраплянню дитини до інтернату. Дякуємо нашим новим партнерам. Разом ми робимо цей світ кращим!