fbpx

Якої допомоги потребують переселенці та інші вразливі родини? Провели опитування у Львові

28 Жовтня 2022

Мета опитування –  дізнатися, які саме соціальні послуги потрібні сім’ям під час воєнного стану.  Участь в опитуванні взяли внутрішньо переміщені родини, сім’ї військовослужбовців, батьки дітей з інвалідністю, прийомні сім’ї та одинокі матері. Фокус-група тривала майже 2 години. Родини мали вибрати ключове для себе із запропонованого переліку послуг, які можуть надаватися екстрено: соціальний супровід сімей у складних життєвих обставинах, надання притулку, соціально-психологічна реабілітація, денний догляд для дітей з інвалідністю, натуральна допомога тощо. 

Модераторка розпитувала учасників дослідження про те, з якими проблемами вони стикаються найчастіше. Чи знають про існування соціальних послуг, які отримують у Львові, а яких бракує. 

Результати опитування, яке провели у рамках проєкту “Право на сім’ю” оприлюднять за кілька тижнів. Вони стануть основою для рекомендацій, які будуть використовуватися у громадах і на загальнодержавному рівні – для запровадження послуг і змін у законодавстві.  

Робота у Львові відбуватиметься у кілька етапів. Спочатку фахівці зберуть дані необхідні для розвитку системи соціальних послуг. Зокрема, будуть проводити інтерв’ю із сім’ями, посадовцями, лідерами думок. Далі проаналізують отриману інформацію та проведуть навчання фахівців, щоб кожна дитина та її сім’я отримали послуги відповідно до потреб.

Офіс СОС Дитячі Містечка у Львові допомагає: сім’ям ВПО, прийомним родинам та ДБСТ, що перебувають на всій території області. Вони отримують соціально-психологічну та гуманітарну підтримку. Із родинами й дітьми працюють соціальні педагоги, логопед і психолог. Проводяться майстер-класи, як на базі простору, так і за підтримки партнерських громадських організацій. Від початку роботи у травні наш львівський офіс надав допомогу 2324 бенефіціарам. Разом ми робимо цей світ кращим!