fbpx

Відкрили шелтер для жінок із дітьми на Франківщині

3 Вересня 2023

“Це не просто будинок, це – комплексна реанімація для життя жінки, травмованої бідами та негараздами, яка не може з ними впоратися сама. Ціль і призначення прихистку для жінок із дітьми, який ми сьогодні відкрили, – дати їм впевненість, що у них є шанс і реальна можливість почати інше, гідне та хороше життя. А крім впевненості – ще й можливості це зробити”

Так Алла Котляр, керівниця Центру укріплення сім’ї СОС Дитячі Містечка в Івано-Франківську, говорить про шелтер для жінок із дітьми, який ми відкрили цього тижня у селі Братківці на Франківщині. До речі, це вперше в Івано-Франківській громаді.

Жінки із дітьми можуть отримати тут цілий комплекс безкоштовних послуг:

комфортне, сучасне житло, де буде гарно і мамі, і дітям різного віку

послуги логопеда, соціального педагога та психолога

допомога юриста (часто необхідне відновлення документів, вирішення складних питань із батьківством тощо)

можливість навчитися догляду за дитиною, покривати потреби своєї маленької родини, отримати професію та взагалі навчитися керувати власним життям.

Але головне, що тут отримають жінки із дітьми, – відчуття безпеки, та розуміння “Я можу почати нове життя, в мене вийде”.

Розрахований Центр соціальних послуг для жінок із дітьми на одночасне проживання восьми родин, але це тільки початок.

Ідея прихистку не могла би втілитися без допомоги наших друзів і партнерів: Служба у справах дітей Івано-Франківської РДА, Ірина Рохман, представників місцевої влади – Олександр Левицький, Оксана Савчук та звичайно, донорів з усього світу, які долучаються донатами, аби у тих, хто потрапив в біду, був шанс почати все спочатку.

Дякуємо нашим партнерам за допомогу. Разом ми робимо цей світ кращим!