fbpx

Відкрили сенсорну та ресурсну кімнати для дітей в Бородянці

З нагоди 20-річчя роботи в Україні, ми в СОС Дитячі Містечка, відкриваємо 20 нових дитячих просторів по всій країні. Дитячий простір у Бородянці став одним з відкритих просторів рамках ініціативи.

Простір відкрили на базі Академічного ліцею в Бородянці. Локація стала місцем для вільної гри, розвитку і роботи зі спеціалістами, послуги в яких надають фахівці для місцевих дітей з вразливих категорій та вимушено переміщених осіб, які проживають на території громади.

Сенсорна та ресурсна кімнати – це спеціально організовані середовища психоемоційного розвантаження. Кімнати оснащені для стимуляції різних систем сприйняття: тактильної, слухової, зорової, вестибулярної.

Реалізація проєкту стала можливою завдяки співпраці з Бородянською сільською радою, яка підготувала приміщення для дитячого простору, а ми в СОС Дитячі Містечка облаштували та оснастили сенсорну ігрову кімнату для дітей необхідним обладнанням.

Модульний гімнастичний набір, сенсорний комплекс, балансери, світловий дощ, сухий басейн, бізі борд, лабіринт, шведська стінка, меблі та різноманітні  ігри  відтепер сприятимуть розвитку дітей громади. Надалі в цих кімнатах працюватимуть шкільний психолог та соціальний педагог, а також працівники Центру укріплення сім’ї СОС Дитячі Містечка в Бородянці.

На урочистому відкритті були присутні Національна програмна директорка СОС Дитячі Містечка Дар’я Касьянова, в.о. селищного голови Георгій Єрко, директорка КУ «Центр надання соціальних послуг Бородянської селищної ради» Ірина Мельниченко,  та директорка ліцею Олена Коваленко.

Простір знаходиться за адресою: смт Бородянка, вул. Паркова 5 (Академічний ліцей). Вхід вільний.

Дякуємо колегам за співпрацю. Разом ми робимо цей світ кращим!