fbpx

Відкрили сенсорно-ігрову кімнату для дітей Фастова

8 Вересня 2023

На базі Фастівський центр позашкільної роботи ми відкрили сенсорно-ігрову кімнату для дітей громади. У Фастові ми вже не вперше, там працює наш Центр укріплення сім’ї. І приблизно за рік роботи допомогу та підтримку в ньому отримали 2 845 дітей та батьків.

Ми надавали і надаємо родинам психологічну допомогу, із дітьми займаються логопед та соціальний педагог. А ще – сім’ї отримують матеріальну допомогу відповідно до індивідуальних потреб. Це – продуктові набори, засоби гігієни, дитяче харчування, постільна білизна, канцтовари, аптечки, дитячі візочки та ще багато речей, яких потребують родини. Із цим усім батькам допомагає соціальний фахівець, який супроводжує та наснажує сім’ї-учасниці нашого центру.

У Фастівській громаді багато дітей, які потребують нашої підтримки. Тому виникла потреба відкрити локацію, де вони змогли би отримувати ще більше послуг, розповідає Юлія Шовкун, локальна координаторка СОС Дитячі Містечка у місті Фастів:

“Всім надати допомогу і підтримку ми не маємо фізичної можливості. А звернень від родин було багато. І на основі цих звернень та спілкування з родинами ми зробили висновок, що у громаді було б дуже добре відкрити простір. Щоб у ньому діти змогли відпочити, розвантажитися. Особливо актуально це для школярів. Ми з’ясували, що багато дітей навчається дистанційно і їм бракує живого спілкування”.

І ось нарешті – маємо новеньку сенсорно-ігрову кімнату у Фастові!

Що ж тут цікавого? Сухий басейн із кульками, світловий пісочний стіл, різне інтерактивне обладнання та іграшки.

Цей перелік для обладнання кімнати обрано не просто так. Під час опитувань відвічувачів наших просторів ми дізналися, куди поспішають діти, тільки-но перетнувши поріг ігрової кімнати – стрибати у сухий басейн!

Батьки відзначають, що діти після відвідування наших ігрових локацій сильно змінюються.

84% дітей відчувають зростання відчуття безпеки

91% – мають покращення емоційного стану

96% – стають комунікабельнішими та навчаються приймати інших

90% – проявляють більше самостійності вдома

І ми дуже щасливі, що такі зміни чекають і на дітей з Фастівської громади.

У нашій сенсорно-ігровій кімнаті працюватимуть психолог_иня та соціальний/а педагог_иня. Вони будуть проводити розвиваючі та підтримуючі заняття для дітей різного віку.

Простір розташований у Фастові, на вул. Миру, 10 (колишня школа)

Дні та години роботи: вт-сб, з 09:00 до 18:00

З нетерпінням чекаємо на наших маленьких і великих відвідувачів.

І дякуємо Фастівська Міська Рада за довіру та співпрацю. Разом ми робимо цей світ кращим!