fbpx

Відбулося підписання Меморандуму між Броварською міською радою та благодійною організацією СОС Дитячі Містечка Україна

У рамках Меморандуму було закріплено встановлення партнерства та співпраці з метою забезпечення якісними соціальними послугами сімей із дітьми, які опинились у складних життєвих обставинах, дітей, які втратили сімейне піклування або перебувають у ризику його втрати, молоді з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та інших вразливих груп.

Передбачені наступні напрямки співпраці:
– Забезпечити якісними соціальними послугами сімей з дітьми, які опинились у складних життєвих обставинах, дітей, які втратили сімейне піклування або перебувають в ризику його втрати, молоді з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, поліпшення охоплення послугами вказаних вразливих груп. Визначення вразливих груп населення, що потребують соціальних послуг та виявлення головних соціальних потреб та проблем забезпечення/доступу до соціальних послуг у Броварській міській територіальній громаді (м. Бровари, с. Княжичі, с. Требухів);

– Визначити існуючі механізмів соціального захисту вразливих категорій (дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування або у ризику його втрати), у тому числі права на сімейне виховання; визначення потреби у соціальних послугах або у додаткових соціальних послугах;

– Навчально-консультативна, методична та інша допомога СОС Дитячі Містечка Україна для покращення соціальної інфраструктури Броварської громади;

– Надання технічної підтримки Броварській громаді щодо розробки місцевих планів імплементації соціальних послуг в рамках стратегії розвитку громади, включаючи планування ресурсів для фінансування нових соціальних послуг.

Свої підписи під документом поставили: Броварський міський голова Ігор Сапожко та національний директор СОС Дитячі Містечка Україна Сергій Лукашов.

На церемонії підписання також були присутні заступник міського голови Лариса Виноградова та директор Київського обласного відділення СОС Дитячі Містечка Україна Olena Kripak.

Також сьогодні був підписаний договір про продовження співпраці із щодо розвитку сімейних форм виховання для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, забезпечення прав дитини на виховання у сім’ї, соціального захисту і підтримки сімей з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Наша організація рада можливості активніше співпрацювати з Броварською міською радою на користь дітей та родин. Впевнені, що спільними зусиллями вдасться досягнути більших результатів у розвитку соціальних послуг для сімей із дітьми у Броварській міській територіальній громаді.