fbpx

Відбулася завершальна зустріч освітнього проєкту з юриспруденції для молоді від адвокатського об’єднання AVER LEX

5 Березня 2021

Знати свої права і вміти їх захистити – сьогодні це обов’язковий “скіл” як для дорослих, так і дітей?‍?

Тож щоб познайомити дітей та молодь зі світом юриспруденції і підвищити їх правову обізнаність СОС Дитячі Містечка Україна спільно з Адвокатським об’єднанням AVER LEX створили освітній проєкт незвичайного формату☝

У рамках проєкту підопічні організації зустрічались в онлайн-форматі з фахівцями Адвокатського об’єднання AVER LEX для вивчення юридичних тем із використанням епізодів з відомих фільмів та мультфільмів.

Після перегляду учасники висловлювали свої версії як можна оцінювати дії героїв з юридичної точки зору. А потім юристи пояснювали юридичні можливості та наслідки тих дій.

Наприклад, учасники дізнавались про ситуації, з якими можуть зіштовхнутись в реальному житті. Кожного разу обговорювались 2 блоки наслідків – кримінально-правові та цивільно-правові. Юристи розповідали про права споживачів під час купівлі товарів, права працівників на роботі, захист від шахрайських дій, фізичного та морального насильства, булінгу, коли і як застосовувати необхідну оборону та багато іншого. І кожної зустрічі молоді люди мали можливість отримати відповіді на особисті юридичні питання. Цікаво, що адвокати також по-новому сприймали сценарії відомих їм стрічок?‍??‍?
Фінальну зустріч всіх організаторів та спікерів проєкту вирішили організувати оффлайн – у Молодіжному центрі СОС Дитячі Містечка Україна. Усі учасники залишились дуже задоволені ефективністю та користю отриманих знань.

Володимир Єніч, партнер АО AVER LEX:
«Ми з великим задоволенням ділились своїми знаннями з вихованцями та сім’ями, якими опікується благодійна організація СОС Дитячі Містечка Україна і плануємо продовжувати в різних доступних форматах. Було цікаво переглядати фільми з юридичної позиції не менше, ніж учасникам проєкту. А найбільше запам’ятався високий інтерес учасників до питань, які ми зазвичай вважаємо вузькопрофільними.”

Дар’я Кривич, молодіжна лідерка Луганського відділення СОС Дитячі Містечка Україна:
“Участь в освітньому проєкті від AVER LEX – це новий і цікавий досвід для нашої молоді. Усім учасникам надзвичайно сподобався розбір ситуацій з мультфільмів та фільмів по українському законодавству. Завдяки цьому досвіду молодь зможе орієнтуватися в різних життєвих ситуаціях, хлопці та дівчата також укріпили свої знання про права та про свою відповідальність перед законом.”

Вдячні Адвокатському об’єднанню AVER LEX за цікавий та інноваційний освітній проєкт?