fbpx

Від гуманітарної допомоги до власної справи: SOSДіти – це комплексна підтримка сімей

27 Вересня 2023

Саме комплексність підтримки сімей від проєкту #SOSДіти робить її ефективною, адже йдеться не лише про задоволення нагальних потреб, а і про безоплатну психологічну допомогу, консультації юристів, корисні тренінги, розвиток та дозвілля дітей. 

Приміром так працює гуманітарний хаб громадської організації “Українське жіноцтво” у Запоріжжі. Цього тижня родини з дітьми отримували консультації юриста, дорослого та дитячого психологів, логопеда. Тоді як малеча відвідувала освітньо-творчі та корекційні заняття в рамках проєкту. 

Всеукраїнський громадський Центр “Волонтер” нещодавно розпочав видачу натуральної допомоги у просторі підтримки #SOSДіти Глухівської громади на Сумщині. Перед початком холодів родинам видавали ліхтарики, павербанки, пледи та термоси.

«Ми дуже вдячні за павербанк, адже він допоможе підзаряджати слуховий апарат сина, якщо будуть тривалі відключення електроенергії»

– розповів тато Сергій, який отримав допомогу

«Дякуємо всім причетним за турботу про мешканців нашої громади. Коли ми дізналися про видачу допомоги, то думали, що буде щось одне, а отримали і павербанк, і ліхтарик, і термос, і плед! Це все дуже корисні і необхідні зараз речі»

– поділилася мама маленької Олександри Наталя

Загалом натуральну допомогу вже отримали понад 1️20 родин.

А от ВБО «Конвіктус Україна» поділилася історією клієнтки нашого проєкту, що наочно демонструє – як працює допомога та підтримка. 

Світлана Найдоньова втрачала дім вже вдвічі. У травні 2014 разом з чоловіком та донькою поїхали з окупованого Донецька. А у лютому 2022 року, з двома маленькими, валізами були змушені залишити Сєверодонецьк на Луганщині. Спершу поїхали на Закарпаття, а вже звідти перебрались до Києва. 

«Донька пішла до школи, з постійною роботою не складалось, ставало дедалі важче.

Навесні 2023 року я дізналася про роботу Консультаційного центру Safe Space, що в Києві на Оболоні. Тут я одразу відчула підтримку й отримала усю необхідну допомогу – інвентар для облаштування нашого сімейного побуту, необхідні ліки, харчі. Також доньці надали планшет, який полегшує їй навчання»

– розповіла Світлана

Ще жінка відвідує заняття особистісного росту Soft Skills, розвиває свій підприємницький потенціал на тренінгу з основ ведення власної справи та розробки бізнес-планів, а також працює зі своїм ментальним здоров’ям на консультаціях з психологинею проєкту.

«Важливою для мене стала можливість отримувати психологічні консультації. Вони допомагають опановувати себе й продовжувати жити далі. Надихають і заняття для жінок та тренінги. Я вже навіть замислююсь над власною справою. Уся допомога, яку ми отримуємо тут, є великою підтримкою у ці нелегкі часи. Я відчуваю небайдужість до себе. Це так необхідно зараз»

– каже Світлана

Ми у СОС Дитячі Містечка раді отримувати такі відгуки, вдячні за роботу партнерам і сподіваємося почути ще чимало натхненних історій.