fbpx

Творчість для дорослих та дітей: підсумки тижня партнерів проєкту SOSДіти

3 Жовтня 2023

Перший місяць осені видався напрочуд теплим. Теплом були насичені й події та зустрічі наших партнерів проєкту SOSДіти.


Наприклад, Всеукраїнський громадський Центр “Волонтер” впродовж місяця зуміли провести понад 80 тренінгових та індивідуальних занять для дітей та їхніх батьків у Седнівській громаді. Задоволені батьки з вдячністю відгукуються про заходи, організовані в центрі.

«Я дуже вдячна за те, що моя дитина має можливість відвідувати заняття в просторі. Активності позитивно впливають на сина»

– поділилася враженнями мама Наталія

А Вітрила Дитинства потішили досягненнями дітей з особливими освітніми потребами.

Пісочна терапія, арттерапія, ігротерапія, казкотерапія, малювання, ліплення та багато іншого – психологи в соціальних хабах Одещини застосовують різноманітні методики та індивідуальний підхід до кожної дитини. І це дає неабиякі результати.

«Працюємо над координацією рухів, розвитком дрібної моторики і уваги, використовуючи різні методики та вправи. Радіємо, адже діти демонструють явний прогрес після таких занять»

– розповідає Дарія Табачок з соціального хабу Татарбунарської громади.

Психологиня Ольга Радько, яка працює в хабі Авангардівської селищної громади використовує на заняттях музичні інструменти, які творять справжні дива! А також допомагає дітям впоратися з напругою завдяки малюванню та тренувати асоціативну пам’ять за допомогою живих мнемотаблиць.

«Це такі віршики під музику з використанням зображень. Дитина дуже швидко запам’ятовує слова завдяки зображенням»

– зауважує Ольга

Головне, що діти з особливими освітніми потребами в соціальних хабах почуваються, мов рибки у воді.

Повернутися до творчості та продовжити допомагати своєю діяльністю іншим, змогла мешканка Чугуєва на Харківщині Ірина Яськова завдяки ГО «Український професійний розвиток».

Війна зруйнувала дитячу ТВ студію, в яку Ірина з чоловіком вклали всі свої зусилля, любов та час. Студія була місцем творчої активності для багатьох дітей, але після повномасштабного вторгнення пара була змушена припинити діяльність. А нещодавно вони виграли грант за підтримки СОС Дитячі Містечка Україна і змогли придбати необхідну техніку для роботи студії, де навчатимуть англійської, зніматимуть відеоуроки, дитячі сюжети та програми.

«Дуже дякую організації за підтримку. Зараз мені вдалося відновити заняття з дітьми, і це дуже допомагає жити та робити те, що подобається»

– радіє Ірина

Дорослі іноді також, як діти – отримують задоволення від того, що можуть забруднитися, трохи пофантазувати та створити щось незвичне своїми руками.

У цьому переконалися в Українська освітня платформа.

Днями в львівському Просторі турботи провели майстер-клас з гончарства для батьків.

«Спочатку з глини ліпили глечики, горнятка, миски. Потім, коли вироби загартували в печі, їх глазурувати. Політ уяви ніхто не стримував. Кольори та малюнки батьки вибирали на свій смак і могли побавитись, як діти»

– розповіла координаторка Простору турботи Марія Захарко

Майстри з гончарства кажуть, такі заняття дуже корисні. Діють на дітей та дорослих, як своєрідна арт-терапія та допомагають заспокоїти нервову систему.

Ми ж радіємо, коли наші партнери діляться такими гарними новинами і сподіваємося, що наступний тиждень буде не менш цікавим.