fbpx

Uprooted або “Діти для Путіна”

14 Липня 2023

Насильницька депортація, викрадення, примусове переміщення – все це про українських дітей, яких вивезли до Росії. Про це важливо говорити на усіх можливих майданчиках і особливо на міжнародному рівні. Розповідати світові правду і долучатися до пошуку.

Саме тому ми в СОС Дитячі Містечка стали інформаційними партнерами документального фільму-розслідування, який зняла команда англомовного видання The Kyiv Independent.

У стрічці під назвою “Діти для Путіна” (або Uprooted в англійській версії) журналісти викривають механізм насильницького вивезення українських дітей до Росії та на тимчасово окуповані території України.

Команді вдалося поспілкуватися із понад 40-ма людьми з різних регіонів України та окупованих територій. Розслідувачі зібрали історії дітей із розбомбленого Маріуполя, а також розкрили подробиці про так звану “групу 31” – дітей, яких вивезли торік у травні. Серед них був і підліток Пилип Головня, який опинився у родині російської дитячої омбудсменки.

Прем’єра фільму – 18 липня, у київському кінотеатрі “Жовтень”.

Анонс вже можна переглянути за посиланням.

Після показу стрічки запланована зустріч з авторами фільму — журналісткою Олесею Бідою та режисером Віталієм Гавурою. На презентацію також запросили правозахисників та героїв фільму.

18 липня стрічку “Діти для Путіна” покажуть на Youtube-каналі The Kyiv Independent. А з 25 липня фільм можна буде подивитися на платформах “Української правди” та Суспільного мовлення. Вдячні бути частиною такого важливого проєкту! Разом ми робимо цей світ кращим!