fbpx

У львівській області ще 12 сімей пройшли навчання кандидатів в усиновлювачі

18 липня команда проєкту СОС Дитячі Містечка спільно з Львівським обласним центром соціальних служб розпочали шосте в цьому році навчання для кандидатів в усиновлювачі, опікуни/піклувальники, прийомні батьки, батьки-вихователі та патронатні вихователі.

Під час навчання організатори моделюють ситуації, під час яких кандидати краще розуміють емоції дитини, яка зростає без батьків.

Метою навчання є формування у кандидатів компетентностей з питань догляду та виховання дитини, забезпечення її найкращих інтересів, а також сприяння прийняттю ними усвідомленого рішення щодо створення відповідної форми виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Навчання відбувається за варіативною програмою Partnership for Every Child, яка передбачає підготовку одночасно всіх кандидатів на різні форми сімейного виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Ми організовуємо навчання у вигляді тренінгів та моделювання ситуацій, що дозволяє учасникам відчути широкий спектр емоцій та потреб дітей, які з різних причин втратили можливість виховуватися у біологічних родинах.