fbpx

У Сєвєродонецьку відбувся тренінг для фахівців зі здійснення оцінки інституційних закладів для дітей

12 Грудня 2020

З 7 по 11 грудня в Сєвєродонецьку тривало навчання для фахівців, які прийматимуть участь у проєкті з підготовки до трансформації обласного Будинку дитини. Реалізовуватиметься він Луганським відділенням СОС Дитячі Містечка Україна за підтримки ЮНІСЕФ Україна у рамках проєкту «Підготовка до трансформації дитячого закладу в м. Сєвєродонецьку та реагування на виклики, пов’язані з захистом дітей від COVID-19». Та впроваджується в партнерстві з Луганською обласною державною адміністрацією.

«Оцінка комплексна означає, що ми дивимось на те, що відбувається з дітьми, як потреби у них, що відбувається з персоналом, які ресурси є, дивлячись на інфраструктуру. У деяких випадках ми дивимось і на сімейне середовище дітей без статусу дитини-сироти чи позбавленої батьківського піклування, де є шанс на те, щоб діти повернулися в свою сім’ю», – зазначила Уляна Долиняк, представниця МБФ «Дитячий соціально-реабілітаційний центр «Cонячне світло».

Тренінг тривав 5 днів, під час яких присутні дізнавалися нюанси співпраці всередині команди, як розробити комунікаційну стратегію, а також, як побудувати співпрацю з працівниками закладу.

«Ми розглянули конкретний інструментарій, що команда може використовувати в роботі – різні форми опитувальників, тестування. Спланували час, коли краще проводити оцінку. Учасники мали змогу самі заповнити певні форми, щоб на власному досвіді пересвідчитись, скільки часу це займає, адже це буде впливати на планування процесу, – розказала Олена Шипіленко, представниця «Українського фонду «Благополуччя дітей». Експертки наголосили на тому, що основна мета проєкту – подбати про потреби дітей із закладу.