fbpx

Освітній проєкт для дітей та молоді з юриспрунденції та підвищення правової обізнаності

25 Січня 2021

21 січня 2021 року Адвокатське об’єднання AVER LEX та міжнародна благодійна організація СОС Дитячі Містечка Україна розпочали спільний освітній проєкт.

Він був розроблений з метою знайомства дітей та молоді з юриспруденцією та підвищення їх правової обізнаності. Для високої зацікавленості, навчання відбувається у форматі обговорення ситуацій, в які потрапляють герої фільмів та мультфільмів. Після спільного перегляду відео адвокати пояснюють як оцінюються певні дії відповідно до цивільного та кримінального законодавства, а також якою відповідно до закону має бути модель поведінки тих, хто потрапляє в подібні ситуації.

«Ми відразу зацікавились пропозицією, озвученою у процесі співпраці з благодійною організацією СОС Дитячі Містечка Україна. Навчання в такому форматі є цікавішим та продемонструє молоді важливість оцінки ситуацій з юридичної точки зору. Під час зустрічей в рамках проєкту ми плануємо надавати їм можливість роздумувати над продемонстрованими ситуаціями і отримувати правові відповіді на особисті питання» – прокоментував партнер Адвокатського об’єднання AVER LEX Володимир Єніч.

«Наша організація зацікавлена у додаткових можливостях розвитку для молоді з вразливих категорій, з якими ми працюємо. Підвищення правової обізнаності дівчат та юнаків є одним із наших пріоритетів, адже саме це є запорукою захисту власних прав та інтересів. Ми вдячні Адвокатському об’єднанню AVER LEX за знайомство молодих людей зі світом юриспруденції» – зазначив національний директор СОС Дитячі Містечка Україна Сергій Лукашов.

Під час першої зустрічі помічники адвокатів Олексій Бохан та Денис Шевченко обговорили з учасниками цивільно-правові умови та наслідки оформлення усних та письмових угод, а також надали кримінально-правову оцінку діям героїв мультфільму «Шрек».