fbpx

Продукти та одяг, меблі і техніка: як партнери проєкту “СОС Діти” допомагали переселенцям у червні

5 Липня 2022

Наші партнери не сидять у затишних кабінетах. Вони їздять, пакують, обдзвонюють, доправляють і справді вміють слухати. Адже для того, щоб оцінити потреби сімей вимушених переселенців – треба їх почути. 

У червні ГО “Неємія” з Ужгорода чотири рази їздили до шелтерів, де живуть переселенці, тричі до притулків, де знайшли прихисток діти без батьків. Спілкувалися, збирали заявки, виявляли потреби. А потім проводили групові та індивідуальні заняття із психологом для дітей та дорослих. Купували та розвозили техніку (2 пральні машини, 2 сушарки для білизни, 10 мікрохвильовок, 3 пароварки, духова шафа). 

БФ “Волонтер” з Фастова Київської області – годував і вдягав. Щоденно гарячі обіди там отримують 100 людей (зокрема 42 дитини). Вже сформовані нові списки людей, що потребують гарячого харчування.  Надані 47 продуктових та 40 гігієнічних наборів. Ще 120 -закуплені. А дев’ятеро дітей отримали новий одяг, який самі обирали у крамниці. Обновки чекають  ще на 16-х хлопців та дівчат.

БФ “Конвіктус” у рамках проєкту “СОС Діти”  продовжує надавати психологічну та гуманітарну допомогу сім’ям із дітьми, які постраждали від війни у Київській області. Упродовж червня проведена 291 консультація; видали 175 гігієнічних наборів та 190 продуктових наборів.

На Київщині працює і ГО “Дівчата” – консультують, збирають потреби, займаються психологічною реабілітацією та гуманітарною допомогою. Її у червні отримали 165 сімей. Тоді як психологи провели 169 годин, працюючи з постраждалими від окупації та родинами у складних життєвих обставинах. А ще “Дівчата” допомогли взятися за роботу 9-ти б’юті-майстриням, які отримали нові матеріали та інструменти. Замість втрачених під час військових дій. 

Команда ГО “Інститут креативних інновацій” з Житомира у червні придбала побутову техінку для шелтера в місті Андрушівка. На фінальній стадії –  закупівлі сантехніки, меблів, продуктових і гігієнічних наборів, постільної білизни для інших притулків. Вже надають консультації психологи (2 групи по 4 зустрічі) та юристка (4 онлайн-консультації). 

Партнери з “Егіда-Запоріжжя” теж виїжджають до місць тимчасового поселення ВПО. Майже кожна сім’я переселенців, кажуть колеги, потребує матеріальної та нематеріальної підтримки. Зараз  проєктом охоплено вже 392 сім’ї, в яких зростають 309 хлопчиків і 315 дівчат.  Половина сімей отримують різноманітні послуги: юридичні консультації (вже більш ніж 70 годин), психологічну підтримку (зокрема проведено 20 групових зустрічей з психологом для дітей), гаряче харчування, сертифікати на продуктові набори та ін. А ще придбані аптечні ваучери для 25 сімей, що мають дітей з інвалідністю.

Продукти у черні розвозив і БФ “Слов’янське серце”, що працює на передовій – на Донбасі. Там продуктові набори отримали 1100 осіб.

БО “Українська освітня платформа” підтримує родини, що оселилися у 5-и західних областях України. Упродовж червня проєкту  вдалося допомогти вже близько 2115 сім’ям, де є 5941 дитина. І продуктовими наборами, і психологічними консультаціями.

БФ «Помагаєм» з Дніпра  забезпечує роботу шелтера для вимушених переселенців з безоплатним харчуванням, наданням засобів гігієни, постільної білизни, рушників. За червень допомогу отримали  9 хлопців; 14 дівчат; 4 чоловіків і 13 жінок. При виїзді з шелтера люди отримують сухпайки – їх у червні видали 53 шт. Крім того, 400 родин вимушених переселенців отримали набори на гуманітарному складі. Двічі на тиждень з дітьми та дорослими проводяться заняття з арт-терапії, індивідуальні консультації психолога.