fbpx

Щасливі історії СОС Дитячі Містечка. Діана з Торецька

До повномасштабного вторгнення родина Діани проживала у власному будинку в місті Торецьк, Донецької області. В ніч з 3 на 4 квітня 2022 року пролунали сильні обстріли, а вранці Діані зателефонував її батько та сказав терміново збирати речі та евакуюватися.

Цього ж дня родина Діани у повному складі: чоловік, двоє дітей та її батьки виїхали з рідного міста та одразу направилися у сторону Чернівців. Батьки чоловіка лишилися вдома, у Торецьку, а коли родина Діани вже була у Чернівцях – зателефонувала мати чоловіка і сказала, що обстріли були поруч з їх будинком.

«Прильоти були поруч з вашим домом, як добре, що ви встигли поїхати і діти цього не чули»

Зараз родина Діани проживає на території релігійної установи, в Чернівецькій області

«Нас тут дуже гарно прийняли, ми живемо у церкві, у Домі Молитви. Нам надали всі необхідні речі, також нас годують, ми маємо все необхідне. Наша родина дуже вдячна за таку можливість»

– поділилася враженнями Діана

А 14 січня цього року у родині сталася важлива та радісна подія, вже у Чернівцях Діана народила донечку, зараз дівчинці майже 3 місяці.

Коли Діана ще була вагітна, від знайомих почула про СОС Дитячі Містечка і такий вид допомоги, як пакунок малюка.

«Подати заявку було дуже зручно, не треба нікуди йти чи їхати, чекати своєї черги. Я перейшла за посиланням, заповнила форму, а у січні отримала пакунок»

– згадує перше знайомство з нашою організацією Діана

Також Діана була приємно вражена, коли через деякий час отримала дзвінок від співробітника СОС Дитячі Містечка з пропозицією отримати дитячий візочок.

За фінансування Humanitarian Funding Pool окрім Діани, ще 29 родин з числа внутрішньо переміщених осіб в Чернівецькій області отримали дитячі візочки. А у березні 2023 родина Діани отримала від нас грошову допомогу.

«Нас порадувала і допомога, і відношення співробітників, бо ми реєструвались на грошову допомогу від іншої організації, всім дали, а нам ні, ми дуже потребували фінансової підтримки. Коли реєструвалися – ми прийшли на певний час та нас одразу прийняли, допомогли з оформленням документів і це не зайняло багато часу»

– поділилася враження про роботу наших колег Діана

Головна мрія Діани – це дім. Родина вже рік проживає у Домі Молитви, де ні дорослі, ні діти не мають особистого простору. Коли вони виїжджали з Торецька, діти були зовсім маленькі і не мають уявлення, що таке власний будинок та окрема кімната.

«Мрія – це, щоб знову з’явився будинок, бо без дому дуже складно. Я хочу, щоб мої діти росли в гарних умах, ми коли покидали домівку діти були маленькі, зараз вони ростуть і вже не пам’ятають, що таке власний дім»

– будує плани на майбутнє Діана