fbpx

Нова історія родини Полякових

Оля, 10 років та Андрій, 9 років, проживали у с. Торське, Лиманського району з батьком. Мати дітей померла у 2017 році, батько виховував їх самотужки. У жовтні 2022 року під час обстрілу загинув батько дітей, він відмовився від евакуації і через декілька тижнів трапилася трагічна подія.

«До нас у двір потрапив снаряд. Тато в цей час був на вулиці, він саме збирався зайти до будинку, але не встиг, його вбило. Ми дуже злякалися і сховалися»

– згадує 9-річний Андрій

Діти перебували декілька днів із загиблим батьком на подвір’ї і не могли евакуюватися, через постійні обстріли. Через деякий час завдяки волонтерам та поліції дітей вдалося евакуювати та перевезти до їх старшої рідної сестри, яка проживає у Покровському районі Донецької області. Там діти перебували два тижні.

Тим часом до нас звернулася Служба у справах дітей Донецької області, з запитом на надання психологічної реабілітації дітей на безпечній від бойових дій території України.  

Разом з працівниками соціальних служб, наші фахівці СОС Дитячі Містечка переконали старшу сестру відправити молодших дітей до нашого табору психологічної підтримки на Закарпатті.

Евакуаційним потягом дітей було доставлено до Львова, де їх зустріли представники СОС Дитячі Містечка та соціальних служб та доставили їх до табору. Більше місяця діти перебували у таборі психологічної підтримки, де з ними працювали психологи та куратори для того, щоб стабілізувати їх психоемоційний стан, допомогти пережити травму втрати та соціалізуватися.

За час знаходження дітей у таборі стало відомо, що вони не зможуть повернутися до родини сестри. Перед нами постав новий виклик і спільно з соціальними службами нашим завданням стало знайти родину для дітей.

Завдяки ефективній взаємодії Мінсоцполітики, Служби у справах дітей та нашої організації ми знайшли прийомну родину, яка евакуювалася з Донецької області до Львова та знаходиться під супроводом Центру укріплення сім’ї СОС Дитячі Містечка у Львові.

Велика та щаслива родина Полякових

Зараз сім’я проживає у Львові, діти навчаються онлайн. За словами мами, всі в родині знайшли спільну мову. Молодша донька нарешті відчула себе дитиною, адже з 2017 року виконувала роль мами в сім’ї.

Ми продовжуємо підтримувати комунікацію з родиною, наші фахівці постійно знаходяться на зв’язку та надають психологічну допомогу постраждалим від бойових дій дітям.

Рідних батьків для дитини неможливо замінити, але кожна дитина має право на люблячу родину і ми в СОС Дитячі Містечка допомагаємо їй в цьому.