fbpx

Секрети анімації: юні миколаївці створювали власні мультфільми завдяки проєкту SOSДіти

19 Вересня 2023

Пластилін, світло, смартфон та уява – ось що потрібно для створення власного анімаційного ролика. Саме цим нещодавно займалися юні відвідувачі та відвідувачки Дитячого простору створеного за підтримки проєкту SOS Діти у Миколаєві.

Тим більше, що до них завітали досвідчені куратори від ініціативи “Переміщена анімація”, які провели воркшопи та заняття з арттерапії.

Спершу мультики знімали діти 8-14 років.

Під час роботи анімаційної майстерні вони вивчали практичні ази створення пластилінової стоп-моушн анімації за допомогою мобільного телефону.

Кожна дитина створила свій персональний пластиліновий портрет супергероя, який потім «оживав» за допомогою анімації.

Вже іншого дня діти та підлітки 10-16 років спробували себе в ролі режисерів, операторів, дослідників та оповідачів. Куратори допомагали вивільнити дитячі уявлення про світ та втілити їх в життя в анімаційному форматі. 

Досвід створення таких мультфільмів розширює можливості дитини виражати найскладніші почуття та допомагає у відновленні після травми – кажуть психологи. 

Арттерапевтичний  сеанс провели Олена Вознесенська, кандидатка психологічних наук та президентка Асоціації арттерапії та Олександра Клюшанова, психологиня, арттерапевтка, виконавча директорка Асоціації арттерапії.

А після цього діти змогли подивитися підбірку анімаційних короткометражок з різних країн світу.