fbpx

Діти, які вже ніколи

19 Вересня 2023

Це новий фільм-розслідування від The Kyiv Independent

Із 24.02.2022 р. за офіційними даними армія рф в6ила в Україні 504 дитини, а реальна кількість може бути значно більшою. В6ивства в різних регіонах і різний час свідчать про системний характер цих воєнних злочинів

Трагічні історії 3-ох загиблих від рук окупантів дітей – 10-річної Каті Вінарської з Харківщини, 12-річного Влада Магдика з Київщини та 15-річного Михайла Устянівського з Херсонщини – розкажуть їхні батьки та родичі.

Журналіст(к)и подорожували різними регіонами України, включно із прифронтовим с. Гаврилівка на Херсонщині, та в одному з випадків – змогли встановити причетних до вбивств.

“Російська армія вчинила незліченну кількість злочинів в Україні. Але серед них дуже виділяються дітовбивства. І цю червону лінію – вбити дитину — росіяни в Україн перетнули десятки разів”

– говорить Danylo Mokryk, автор фільму

Фільм вже доступний української мовою за посиланням.

Фільм створений спільно з виданням Українська правда , Суспільне Мовлення та СОС Дитячі Містечка, а також ГО Ла Страда-Україна/La Strada-Ukraine , Regional Center for Human Rights , Українська Гельсінська спілка з прав людини – УГСПЛ , ГО “Docudays”, ГО “Армія PR”, Center for Civil Liberties / Центр громадянських свобод , Благодійний фонд Карітас Київ і Голоси дітей.