fbpx

Психологічна підтримка для десятків тисяч людей: ділимося результатами роботи

20 Жовтня 2023

Майже 44 тисячі дорослих та дітей отримали безоплатну психологічну підтримку завдяки СОС Дитячі Містечка від початку року. Ще більш як 12-м тисячам допомогли наші партнери! Це не лише індивідуальні консультації та групові заняття, а ще й тренінги, лекції та арттерапія.

Не будемо довго розповідати, наскільки важливе ментальне здоров’я, а надто зараз, коли всі українці живуть в умовах постійного стресу і невизначеності. Ментальне здоров’я це саме те, що дозволяє нам впоратися зі стресами, реалізовувати свої здібності, навчатися й працювати. Це невіддільна частина загального здоров’я, що впливає на якість життя.

Утім не завжди є можливість звернутися до психолога: комусь бракує часу, комусь треба їхати до місця прийому. 

Тому крім “кабінетних” консультацій у нас працюють мобільні бригади у 5-х областях: Львівська, Івано-Франківська, Закарпатська, Харківська і Київська. Вони консультують батьків та вчителів, проводять тренінги та уроки стресостійкості у школах. А ще фахівці мобільних бригад залишають телефони “ліній підтримки”, за якими можуть звернутися діти та підлітки. 

“Нам дуже важливо підтримати людей тут і зараз та допомогти зберегти психічне здоров’я. Тому ми популяризуємо психологічну допомогу. Навчаємо розуміти свої почуття, керувати емоціями, пропонуємо прості техніки саморегуляції”

– каже психологиня СОС Дитячі Містечка Лариса Чаговець

Завдяки мобільним бригадам допомогу отримали вже понад 30 тисяч людей

Окремий компонент нашої роботи – це підвищення кваліфікації фахівців. Такі тренінги цього року вже пройшли 1156 психологів, які готові прийти на допомогу родинам.