fbpx

Про гуманітарну складову проєкту СОС Діти – підсумки серпня 2022

6 Вересня 2022

Від сходу через центр, південь і до заходу, вже пів року – з початку повномасштабного російського вторгнення – працює консорціум партнерських організацій, що під проводом СОС Дитячі Містечка об’єдналися заради допомоги дітям. Виявляють потреби вразливих сімей і намагаються задовольнити їх. Це евакуація та транспортування, забезпечення житлом, харчуванням і предметами першої потреби, ліками. А ще — психологічною підтримкою, соціальним супроводом, юридичними консультаціями тощо.

У рамках проєкту  #SOSДіти благодійний фонд “Слов’янське серце” продовжує підтримку сімей з Донеччини. Триває евакуація із небезпечних місць. У серпні організація видала ще 300 продуктових наборів для тих, хто перебуває під обстрілами. Евакуйованих – забезпечують житлом та гарячим харчуванням. Гарячі обіди регулярно отримують 60 дорослих та дітей із дитячих будинків сімейного типу.

Громадська організація “Волонтер”  разом із Фастівською міською радою підтримують тих, хто переїхав із зони бойових дій та оселився на Київщині. У серпні 15 дітей забезпечили сезонним одягом та взуттям, які малеча сама обрала у крамниці. Сім’ям переселенців видавали і сухпайки, і гаряче харчування. А також придбали і видали такі необхідні у побуті речі: миски для прання, посуд, електрочайники, домашній текстиль. 93 родини, чиє житло – зруйноване, планують і далі жити у громаді, тож нині фахівці вивчають їхні першочергові потреби. А ще ж діти пішли до школи. Тому канцтоварами забезпечили 132-х молодших школярів та 145 учнів середніх і старших класів.

Всеукраїнська благодійна організація “Конвіктус” у Києві та області у серпні надавала психологічну та гуманітарну допомогу сім’ям із дітьми, які постраждали від війни. Минулого місяця організація  закупила та передала родинам чайники, обігрівачі, праски, плитки. Впродовж останнього місяця літа партнери провели 459 психологічних консультацій, видали 235 гігієнічних та 233 продуктових наборів, 141 набір медикаментів та 81 одиниць побутового інвентарю.

На Миколаївщині працює наш новий партнер – громадська організація “Ресурсний центр громадських ініціатив”. У Баштанській та Галицинівський громадах прийомним, опікунським сім’ям та ДБСТ привезли 25 ємностей для води об’ємом 500 л, 50 LED ліхтарів і стільки ж портативних зарядних пристроїв, а ще 5 генераторів. 

Благодійна організація “Українська освітня платформа” підтримує родини, що оселилися у 5-и західних областях України. Упродовж серпня, проєкту вдалося допомогти 150 сім’ям, де виховується 351 дитина. Це і гуманітарна допомога, і соціальний супровід.