fbpx

Презентація дослідження “Діти та війна”

15 Лютого 2023

16 лютого о 14:30 у Києві проводимо пресконференція на тему: “Діти та війна: презентація дослідження про потреби ВПО та результати роботи програми Вінтеризація”

У пресконференції візьмуть участь: Сергій Лукашов – Національний директор СОС Дитячі Містечка України, Уляна Токарєва – заступниця Міністра соціальної політики України, Дар’я Касьянова – Національний програмний директор СОС Дитячі Містечка, Андрій Черноусов – розробник дослідження “Діти та війна”, науковець Харківського інституту соціальних досліджень та інші експерти з питань захисту прав дітей та соціальної допомоги.

Організатором заходу є МБО «БФ «СОС Дитячі Містечка» Україна. 19 років ми працюємо задля попередження сирітства в Україні та розвитку сімейних форм виховання. За період від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну спільно з партнерами допомогли 124 619 дітям та родинам, постраждалим від війни.

Метою заходу є презентація результатів багатомісячного дослідження “Діти та війна” та результатів програми СОС Дитячі Містечка “Вінтеризація”. 

Фокус дослідження зосереджено на потребах, проблемах та реаліях життя внутрішньо переміщених родин з дітьми під час війни в Україні. В рамках дослідження нам вдалося провести масштабне опитування та півсотні глибинних інтерв’ю з прийомними родинами, дитячими будинками сімейного типу та внутрішньо переміщеними родинами з дітьми.

Історії цих родин вражають, а отримані результати дослідження дають змогу переглянути підхід до надання соціальних послуг для ВПО. А спільно з державними партнерами та профільними міністерствами, знайти шляхи вирішення проблем та сфокусувати увагу на реальних потребах цієї категорії людей.

Ознайомитися з дослідженням можна за посиланням.

Програма “Вінтеризація” сфокусована на підтримці внутрішньо переміщених родин з дітьми у зимовий період. Масштаби програми охоплюють тисячі родин ВПО зі всієї України, а загальний бюджет допомоги (станом на 01.02.2023) складає більше 50 млн гривень.

Адреса місця проведення:

Пресцентр “Інтерфакс-Україна”, м. Київ,вул. Рейтарська, буд. 8/5А

Дата та початок проведення пресконференції:

16 лютого 2022 року, початок о 14:30

Співпраця заради дітей – це найважливіше партнерство, яке змінює світ навколо, робить наше суспільство більш людяним та інтегрованим у світову гуманітарну спільноту. Разом ми робимо цей світ кращим!