fbpx

Поділилися досвідом з колегами СОС Дитячі Містечка Данії, Німеччини та Норвегії

6 Грудня 2023

П’ять насичених та продуктивних днів, щоб показати наші програми та проєкти допомоги українським дітям та їх родинам. Минулого тижня до нас завітали колеги із СОС Дитячі Містечка Данії, Німеччини, Норвегії, а також представники провідних німецьких медіа.

Усе, щоб дізнатися детальніше про нашу роботу, почути історії дітей, сімей, яких ми підтримуємо, та допомогти цим історіям бути почутими в Європі.

Знайомство з нашою роботою розпочали з відвідування нашого Містечка у Броварах, де наразі проживають прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу з Херсонської, Запорізької областей, які знайшли новий дім у нашому Містечку.

Поспілкувалися з нашою командою альтернативних форм сімейного виховання, проговорили про актуальність та перспективи розвитку сімейних форм виховання в умовах війни, а також про нагальну потребу трансформації системи інституційного виховання дітей.

Окремо мали зустріч щодо повернення незаконно вивезених українських дітей до рф, де обговорили терміновість питання, механізми допомоги батькам, опікунам у поверненні дітей, а також подальшу підтримку дітей та членів їх родин вже після повернення на прикладі реальних історій.

Також завітали до нашого соціального центру Укріплення сім’ї у Бородянці, де поспілкувалися із родинами, які отримують допомогу від нас.

Побували у Миколаєві СОС Дитячі Містечка Миколаїв, де познайомилися з роботою нашого соціального центру, соціальні фахівці, психологи, логопед поділилися основними запитами, з якими звертаються родини внутрішньо переміщених осіб, місцеві сім’ї, які постраждали від воєнних дій у Миколаївській області.

«Я точно знаю, що чорна смуга, в якій перебуває Україна наразі, зміниться на білу. Я дуже хочу допомогти нашим українським дітям і намагаюся підтримати їх щосили»

— поділилася з іноземними колегами Ірина, психологиня нашого соціального центру у Миколаєві

Подивилися на роботу дитячого простору «Казка», який створено у межах проєкту СОС.Діти нашим партнером Ресурсний центр громадських ініціатив.

Поспілкувалися із родиною, яка є учасницею проєкту підтримки дітей, які зазнали фізичних поранень внаслідок воєнних дій, почули їх історію виїзду та порятунку з Ірпеня.

А ще завітали до нашого Молодіжного центру та центру Укріплення сім’ї на Бориспільській у Києві, де дізналися про активності для підлітків та послуги для родин внутрішньо переміщених родин.

Вдячні німецьким, датським та норвезьким колегам за підтримку нашої роботи задля дітей. Ми щодня відчуваємо вашу солідарність. Разом ми робимо цей світ кращим!