fbpx

Офіційна позиція СОС Дитячі Містечка щодо незаконної депортації та перебування українських дітей на території РФ

11 Березня 2023

СОС Дитячі Містечка Україна, керуючись міжнародним правом і законодавством України, засуджує будь-яке примусове переміщення дітей окупаційними силами. За всі дії стосовно українських дітей на території РФ несе відповідальність виключно держава-агресор.

СОС Дитячі Містечка Україна не взаємодіє і не комунікує з жодною російською юридичною або фізичною особою, в тому числі з СОС Дитячі Містечка Росія.

З повідомлень в ЗМІ Міжнародна Федерація СОС Дитячі Містечка дізналась, що влада РФ розмістила 13 українських дітей в закладах національної асоціації СОС Дитячі Містечка Росія.

СОС Дитячі Містечка Україна неодноразово комунікувала з уповноваженими та спроможними міжнародними організаціями щодо захисту прав та інтересів українських дітей, зокрема прав дитини на приналежність до сім’ї та держави, з яких вона походить, як це зазначено в статтях 8-11 Конвенції ООН про Права дитини.

Крім того, ми, де це було можливо, допомагали та допомагаємо батькам повертати своїх дітей з окупованих територій.

Міжнародна Федерація SOS Children’s Villages International (SOS Kinderdorf) надала відповідну оцінку діям та мірі відповідальності СОС Дитячі Містечка Росія. Федерацією оголошено про початок процедури призупинення членства цієї організації.