fbpx

Навчатися та гратися: в Одеській області завдяки проєкту SOSДіти з’явилися нові дитячі локації

11 Березня 2023

Два нові дитячі простори відкрилися в Одеській області завдяки співпраці СОС Дитячі Містечка з громадським рухом «Віра. Надія. Любов» у рамках проєкту SOSДіти.

Перше відкриття – у селищі Дачне. Саме ця громада в області найбільше постраждала від російських ракетних атак. Саме Дачне обрали з-поміж населених пунктів, бо там зовсім не було дитячих локацій – ані школи, ані будинку культури, де б могли займатися хлопці та дівчата. 

Водночас селище стало другою домівкою для 389 родин переселенців. У громаді є два дитячі будинки сімейного типу та 30 родин у складних життєвих обставинах, яким також потрібна підтримка. 

До центру завезли шкільні меблі та планшети, аби діти могли навчатися онлайн. А також облаштували дитячий куточок для веселого дозвілля. 

«Попри війну і випробування, діти залишаються дітьми. І ми задоволені, що можемо повернути їм радість, вкрадену війною. Щиро вдячний ГО «Віра. Надія. Любов» та БФ «СОС Дитячі Містечка» за співпрацю та допомогу!»

 – зазначив очільник громади Олег Албанський

Батьки погоджуються: зараз, коли діти  постійно відчувають стрес через тривоги та вибухи, такі простори особливо необхідні. І ще важливо, що тут вони зможуть спілкуватися з однолітками та засвоювати нові знання в ігровій формі. 

Разом ми робимо цей світ кращим!