fbpx

Покинули господарство та сироваріння, рятуючи дітей. Історія родини Паскевичів

8 Березня 2023

У родині Паскевичів п’ять рідних синів, але мама Оксана й тато В’ячеслав створили дитячий будинок сімейного типу. Все почалося з 2008 року, коли родина Паскевичів взяла під опіку доньку Юлію.

“В нас 5 синів і ми завжди хотіли донечку. На той час я працювала в школі, дізналася історію Юлі і порадившись з чоловіком запросила її в нашу родину”

– згадує мама-вихователька Оксана Паскевич

З 2012 року на базі сім’ї Паскевичів створено дитячий будинок сімейного типу (ДБСТ). За цей час в родині виросло 10 прийомних дітей, які вже вийшли з ДБСТ. Зараз в родині проживає 8 прийомних дітей.

Батьки приділяють багато часу всебічному розвиткові дітей, їх психологічному стану, навчанню, дозвіллю та відпочинку. За попереднім місцем проживання родина мала велике господарство, а пані Оксана захоплювалась сироварінням.

Після початку повномасштабного вторгнення родина була змушена залишити свій затишний будинок, господарство й сироварню неподалік Кривого Рогу.

Рятуючи дітей, родина переїхала на Львівщину.  Команда Центру СОС Дитячі Містечка у Львові допомагає родині влаштувати побут на новому місці. Зимували у відносному комфорті:

  • спільно з нашим партнером Vaillant встановили газовой котел та бойлер
  • закупили та доставили генератор та пічку
  • подбали про ноутбуки для дітей
  • забезпечили родину теплим зимовим дитячим одягом
  • попіклувалися теж і про задоволення інших базових потреб – продукти харчування, постільна білизна, ковдри, подушки, павербанки, ліхтарі.

Паскевичі дуже творча родина. Мама-вихователька довгий час працювала заступницею з виховної роботи в школі, вміє грати на домбрі, гітарі, фортепіано. Діти, що виховуються в родині завжди активно беруть участь в різних виступах та заходах.

На початку березня родину відвідала перша леді України, Олена Зеленська. Пані Олена познайомилася з великою родиною Паскевичів та з представниками Olena Zelenska Foundation надали родині допомогу.

“Ці діти колись уже втрачали родину й безпеку та віднайшли їх із прийомними батьками. І тепер, через війну, їхнє дитинство знову під загрозою. Дітям потрібен дім, а батькам – можливість захистити свої надзвичайні сім’ї. Людям, які стільки допомагають самі, ми просто зобов’язані допомогти. Адже саме це і захищає зараз Україна: свої родини та свій дім”

– поділилася враженнями від знайомства з родиною Олена Зеленська