fbpx

Дитячі візочки, харчування, одяг, ліхтарі та генератори: робота партнерів SOS Діти у жовтні

4 Листопада 2022

У жовтні партнери проєкту SOSДіти вже традиційно забезпечували найгостріші потреби вразливих родин з дітьми в різних регіонах України. 

На Київщині  активно працював Всеукраїнський громадський Центр “Волонтер”. У  Фастові набори постільної білизни та рушників отримали 98 сімей з дітьми, а кухонне приладдя  – 61 сім’я. Спільно забезпечували канцелярією школярів та проводили консультації для дорослих. Партнери вже сформували списки нових потреб для громади. Це повербанки, ліхтарі та ємності для води на випадок відсутності світла.

Насиченим жовтень був і в наших колег з Києва та області. Всеукраїнська благодійна організація «КОНВІКТУС УКРАЇНА» провела 418 психологічних консультацій та видала 234 продуктових і 179 гігієнічних наборів; 153 набори медикаментів; 125 одиниць дрібної побутової техніки (електричні плитки, електрочайники, праски, обігрівачі).

Громадська організація “Ресурсний центр громадських ініціатив” допомогла жителям Миколаєва та області. Разом ми підтримали 138 прийомних, патронатних, опікунських сімей, ДБСТ. Також партнери видали: 4 генератори, 42 LED ліхтаря, 38 потужних мобільних батарей та 53 пакунки молочної суміші.

Ще ми закупили та отримали 1800 продуктових наборів, 1230 ковдр, 2000 тепловентиляторів, 720 банок дитячого пюре та 750 упаковок молочної суміші. Процес видачі допомоги триває.

Благодійна організація “Вітрила дитинства” зосередила увагу на сім’ях у двох громадах Одеської області. 

У Таїровській громаді  працює соціальний хаб, послугами якого у жовтні скористались 104 сім’ї, де виховується 198 дітей. 15 хлопчиків і дівчаток отримали ваучери на покупку зимового одягу та взуття. Надано 60 психологічних консультацій для дорослих і 14 для дітей, а також 18 юридичних консультацій

В Авангардівській громаді соціальні послуги отримали 85 вразливих сімей. Там видали 200 комплексних продуктових та стільки ж гігієнічних наборів, провели 27 психологічних та 15 юридичних консультацій, а також 8 групових занять з дітьми.

Благодійна організація “Українська освітня платформа”, що працює у 5-ти західних областях України, минулого місяця підтримала 362 родин, де виховуються 668 дітей. Всі вони отримали гуманітарну допомогу: продуктові та гігієнічні набори. А ще відкрили у Львові “Простір турботи” для батьків і дітей з постраждалих громад. 

Робота наших партнерів в проєкті SOSДіти – це не просто цифри, а історії про родини яким стало трішки легше. Це слова вдячності, дитячі посмішки і наша найбільша мотивація. Разом ми робимо цей світ кращим!