fbpx

Допомога пораненим дітям. Маленький Ігор з Миколаївщини

20 серпня 2022 року в результаті обстрілу м. Вознесенськ, що на Миколаївщині, постраждало близько 14 осіб, серед них 3 дітей. Родина 5-річного Ігоря (ім’я змінено) залишилася в той день без житла.

«Будинок склався як картковий…ми не встигли нічого зрозуміти»

– розповідає мати хлопчика Галина (ім’я змінено).
Фотографія носить ілюстративний характер

Згадуючи події того дня жінка не може стримувати емоцій, вона досі не пережила цей досвід. Довгий час мама з дітьми перебувала під завалами будинку, чоловік Галини намагався самостійно звільнити рідних з кам’яного полону, але потім на допомогу прийшли рятувальники та сусіди. Через деякий час маму та дітей вдалося визволити.

Вся родина отримала травми, забої, а маленький Ігор отримав поранення. Довгий час жінка з дітьми не могла оговтатися від пережитого, діти перебували в стані шоку.  Діти погано спали, боялися кожного гучного звуку. Емоційний стан матері та дітей був дуже важкий, потребував психологічної допомоги та підтримки.  Родину переслідували болючі спогади, а матір дітей досі не може повноцінно жити й досі болюче реагує на сигнал повітряної тривоги.

Матір дітей звернулася до нас по допомогу, фахівці СОС Дитячі Містечка одразу діагностували необхідність психологічної підтримки для дітей та матері. Ми одразу передали заявку психологам, які працюють саме з цією категорією родин.

Після чого надали родині грошову допомогу на першочергові витрати на лікування та надали допомогу на підготовку до зими, адже житло родини було зруйноване. Галині з чоловіком потрібно було орендувати житло в безпечному місці та придбати теплий одяг й взуття для дітей.

В березні 2023 року за підтримки нашої організації СОС Дитячі Містечка, Галина з дітьми пройшли психологічну реабілітацію в одному з санаторіїв курортного Закарпаття.

«Дякуємо за турботу всій команді СОС Дитячі Містечка за можливість отримати психологічну реабілітацію, відновитися фізично та психологічно. Реабілітація пройшла відмінно! Дякуємо!»

– дякує пані Галина

Разом ми робимо цей світ кращим!