fbpx

Дитячий сміх та посмішки повертаються до Бородянки!

Бородянка – місто в Київській області України. На початку березня 2022 року місто було окуповане російськими військами і перебувало під їхнім контролем протягом двох тижнів. За цей час у місті відбулися жорстокі бої, які призвели до значних руйнувань. Багато будинків були зруйновані або пошкоджені, а інфраструктура міста була фактично знищена.

Учора ми відкрили в Бородянці два своїх осередки: Центр Укріплення сімʼї та Центр надання соціальних послуг. Це стало можливим завдяки підтримці SOS Children’s Villages International, народу Німеччини та приватних донорів.

“Агресор націлився знищувати наше майбутнє. Але ми робимо все, щоб дбати про наступні покоління. Дитинство не має бути синонімом випробувань

– сказав Руслан Кравченко, Голова Київської ОДА

Ці простори стануть осередком активностей та навчання для постраждалих дітей та дорослих з Бородянки й всього Бучанського району. Унікальні фахівці, яких ми тут зібрали, дбатимуть про їхнє ментальне здоров’я та допомагатимуть у складних ситуаціях вразливим сімʼям.

“Те що ви робите тут, в Україні, надихає. Сьогодні ми відкрили два простори СОС Дитячі Містечка в Бородянці. Це стане місцем для дитячого розвитку та доступних соціальних послуг для місцевих жителів”

– зазначила Барбара Грюнер, членкиня Виконавчої ради SOS-Kinderdörfer weltweit – Hermann-Gmeiner-Fonds Deutschland e.V.

У Центрі надання соціальних послуг можна буде отримати безліч різних необхідних сервісів. Зокрема, соціальний супровід сімейних форм виховання, допомогу внутрішньо переміщеним сімʼям із дітьми, послуги психолога, логопеда та корекційного педагога.

“Бородянка стала загальновідомою у всьому світі через руйнування та біль, який тут пережили діти та дорослі. Сьогодні, відкриваючи наші центри, ми хочемо показати що це не так. Ми хочемо, щоб місцеві діти мали можливість навчатися та отримувати якісні соціальні послуги. Ми хочемо бачити їхні посмішки та усміхнені обличчя. Дякуємо нашим донорам та народу Німеччини за таку можливість”

– заявив Сергій Лукашов, Національний Директор СОС Дитячі Містечка Україна

Також для дітей та дорослих будуть доступні групи раннього розвитку, тренінги, майстер-класи, арт-терапевтичні заняття, профорієнтація, курси і навіть соціальний театр.

Тепер малеча та їхні родини зможуть поступово повертатися до звичного життя та психологічно відновлюватися від жахів війни, що торкнулася їх у Бородянці та Бучанському районі.

Центр Укріплення сім’ї знаходиться за адресою: смт. Бородянка, вул. Центральна 327. Детальніше про роботу локацій можна дізнатися за посиланням або за номером телефону: 050 384 85 05