fbpx

День відкритих сердець соціальних служб проєкту «Право на сім’ю» відбувся на Івано-Франківщині

24 Листопада 2023

«День відкритих сердець соціальних служб» – це серія заходів СОС Дитячі Містечка у співпраці з територіальними громадами, які долучилися до нашого проєкту «Право на сім’ю». Проєкт спрямований на впровадження реформи деінституалізації та розвиток сімейних форм виховання дітей замість інституційних закладів (інтернатів) і реалізується у шести громадах двох українських областей.

Захід організували спільно зі Службою у справах дітей Городенської міської ради та приурочили до Всесвітнього дня дитини, для підтримки взаємодії між усіма представниками громади: родинами, соціальною службою, місцевою владою, а також продемонструвати важливість родинного тепла й взаємної турботи.

Фахівці соцслужби вже пройшли тренінги у межах проєкту «Право на сім’ю» з ведення випадку як ефективної технології соціальної роботи з сім’ями та дітьми у громаді та разом з родинами стали основними учасниками «Дня відкритих сердець соціальних служб».

На захід завітали міський голова Богдан Кобилянський, перший заступник міського голови Андрій Цюмпала, національна менеджерка проєкту «Право на сім’ю» СОС Дитячі Містечка Антоніна Загроцька, керівник центру укріплення сім’ї в Івано-Франківській області СОС Дитячі Містечка Алла Котляр та завідувач сектору здійснення державного контролю за дотриманням прав дітей Головного управління Національної соціальної сервісної служби в Івано-Франківській області Віталія Попович.

Антоніна Загроцька подякувала Городенківській громаді за щирість і залученість у проєкт «Право на сім’ю». Вона відзначила самовідданість фахівців соціальної роботи, які знають кожну родину.

«Тут кожен на своєму місці, з відкритим серцем та готовністю розвивати сімейні форми виховання. Вкотре переконуюсь, що для успіху реформи вкрай необхідна трансформація світогляду місцевих управлінців, адже механізми реалізації змін лежать у їх рішеннях, готовності до викликів задля втілення змін на краще»

– додала наша Антоніна Загроцька.

Міський голова Богдан Кобилянський у свою чергу висловив вдячність СОС Дитячі Містечка за співпрацю упродовж двох років.

До уваги гостей представили інтерактивну виставу «Що якби…» про роль соціальних працівників у житті родин і дітей, а також документальний фільм «Право на сім’ю», створений нашою командою і присвячений різновидам сімейного виховання дітей та важливості скасування інтернатних форм виховання.

Неодмінна частина «Дня відкритих сердець соціальних працівників» – майстер-класи й розваги для дітей, а також консультація психолога для батьків. Маленькі глядачі взяли участь у заняттях з аквагриму, акторської майстерності, розв’язували головоломки й перемагали у конкурсах, які для дітей підготували викладачі Городенківського центру дитячої та юнацької творчості. Батьки натомість поспілкувалися з психологом Оксаною Холявкою, яка також є прийомною мамою. Пані Оксана виховала десять прийомних дітей, тому добре знається на всіх моментах батьківства й надала учасникам заходу цінні й корисні поради.

«День відкритих сердець соціальних працівників» у Городенківській ТГ став ще одним кроком у реалізації проєкту «Право на сім’ю» та його інформаційної кампанії «Всі діти – наші».

Ми вдячні громаді за плідну співпрацю та готовність допомагати дітям і разом будувати наше майбутнє!

#всідітинаші