fbpx

День усиновлення в Україні – 2022

Сьогодні, 30 вересня в Україні відзначають День усиновлення. Це день сміливих людей, які взяли на себе батьківський обов’язок для виховання майбутніх поколінь. Усиновлення – це важливий та відповідальний крок, який потребує великої духовної сили, віри, надії, любові та мудрості.

Як справи з усиновленням в Україні під час війни?

За даними Нацсоцсервісслужби, станом на 24.02.2022 в закладах інституційного догляду та виховання дітей навчалось та перебувало 105 455 дітей, позбавлених батьківського піклування.

На додачу до існуючих проблем в сфері усиновлення, повномасштабна війна внесла свої корективи. Активні бойові дії, непрацюючі реєстри та суди, масова евакуація дітей із небезпечних територій дуже вплинули на кількість усиновлень цього року.

В результаті з січня по вересень 2022 року, за даними Нацсоцсервісслужби, українці всиновили лише 479 дітей. Для прикладу, в 2020 році всиновлено 2047 дітей. Цілком зрозуміло, що на тлі війни високих показників всиновлення в України бути не може.

Але водночас, ми в СОС Дитячі Містечка бачимо збільшення бажання та готовності українців до всиновлення дітей. На нашу думку, після перемоги та закінчення війни в Україні кількість усиновлень значно зросте. Важливо, щоб це питання отримало підтримку на Національному рівні та стало пріоритетним для держави. А ми в СОС Дитячі Містечка й надалі допомагатимемо дітям отримати родинний затишок.