fbpx

SOS Діти. Партнерський звіт за вересень

30 Вересня 2022

Минув перший місяць осені, тож  саме час підсумувати: що ж у вересні  зробили для громад, дітей і сімей по всій Україні наші партнери за проєктом #SOSДіти.

На Донбасі тих, кому найважче підтримує благодійний фонд «Слов’янське серце». Впродовж місяця наш партнер видав 699 гуманітарних наборів в Донецькій області та деокупованому Ізюмі на Харківщині. Також, фахівці фонду надавали фінансову допомогу в розмірі 15 тис грн на дитину для внутрішньо переміщених сімей з дітьми, які евакуювалися з Донецької області. Загалом вдалося закрити близько 100 заявок. Важливо, що гроші видавалися виключно під індивідуальні потреби кожної родини. 

На Київщині наш партнер, ВБО “Конвіктус”, у вересні провів 4 тренінги з основ підприємницької діяльності для майбутніх бізнесвумен. Жінки вчилися основам підприємництва, розробляли бізнес-плани та захищали власні проєкти для отримання гранту. В результаті найкращі проєкти отримають фінансування, вже цього місяця. 

У “Конвіктуса” тривала й рутинна робота – видавали вразливим родинам набори медикаментів. А ще чайники, обігрівачі, праски – речі, особливо необхідні для облаштування побуту ВПО.

Інший наш партнер із Київської області, Всеукраїнський громадський центр “Волонтер” – у вересні з’ясовував потреби вимушених переселенців: що необхідно тим, хто у громаді кілька місяців та чим забезпечувати новоприбулих? Зібрали запити від сотень переміщених сімей із Херсонської, Одеської та  Луганської областей. Тепер працюватимуть над тим щоб задовольнити потреби кожної родини. Здебільшого мова йде про кухонне приладдя, канцелярію, побутову хімію, тощо.

На Миколаївщині ми допомагаємо родинам разом з громадською організацією «Ресурсний центр громадських ініціатив» . З акцентом на тих регіонах де бувають перебої з водою та світлом, у вересні видавали найнеобхідніше.

Так, Галицинівська громада отримала:

 ⁃ 25 ємностей для води по 500 л

 ⁃ 33 ліхтарі

 ⁃ 30 універсальних мобільних батарей 

 ⁃ 5 генераторів 6,2 кВт

Родини з Миколаєва:

 ⁃ 23  ліхтарі

 ⁃ 20 універсальних мобільних батарей 

І це – геть не всі цифри та не повний список наших активних партнерів. Вони щодня з’ясовують потреби батьків та дітей. Щодня закуповують, пакують, вантажать та доставляють допомогу. Спільно ми працюємо щоб забезпечити сім’ї усім необхідним перед холодами, для того щоб зима була теплою для кожного. Разом ми робимо цей світ кращим!