fbpx

Дар’я Касьянова увійшла в ТОП-50 Лідерок України за версією Forbes

Журнал Forbes Ukraine визначив рейтинг із 50 лідерок України. Це жінки зі сфери бізнесу, армії, волонтерства, науки та громадянського суспільства, які роблять великий вклад у боротьбу заради нашої спільної перемоги. До номінації увійшла наша програмна директорка Дар’я Касьянова.

Дар’я Касьянова — програмний директор СОС Дитячі Містечка Україна, голова Правління “Української мережі за права дітей”, понад 15 років займається проблемами сирітства, розвитком сімейних форм виховання та деінституалізацією системи виховання в Україні.

Пані Дар’я зросла та здобула економічну освіту в Донецьку. В одному із вишів міста 7 років викладала міжнародну економіку та маркетинг, захистила кандидатську дисертацію за спеціальністю «Соціальна економіка, демографія, соціальна політика». З 2007 року почала працювати із соціальною тематикою у різних проєктах та благодійних фондах, згодом почала займатися темами дітей-сиріт та виховання у прийомних сім’ях.

У 2014 році, з початком війни на Донбасі, займалась евакуацією, в тому числі дітей, з Донецької області. З часом і сама виїхала та оселилася в Ірпені, куди у 2022 році прийшла війна. Разом з родиною Дар’я Касьянова пережила жахи окупації та організовувала роботу нашої організації, займалась евакуацією та допомогою дітям по всій країні.

Зараз Дар’я спільно з командою адвокатує та впроваджує законодавчі зміни у сфері захисту прав дітей та трансформації системи догляду і виховання дітей в Україні (деінституалізацієя). Спільно з колегами та державними партнерами Дар’ї вдалося дати новий поштовх деінституалізації та глобальним змінам в системі виховання дітей.

“Україна має власний досвід і успіхи в розбудові сімейних форм виховання, профілактики відмов від новонароджених, але нам потрібна сталість, навіть в умовах війни. Перезапускаючи реформу інтернатів, ми всі – представники влади, всеукраїнські й міжнародні громадські організації, світові донори – згуртувалися і готові допомагати одне одному. Ми єдині в думці, що підтримка сім’ї та дитини стане частиною відновлення України”

– Дар’я Касьянова

«Ми в команді СОС Дитячі Містечка пишаємося включенням Дар’ї в рейтинг “Лідерок України” від Forbes. Заслужене визнання та відповідає тим масштабам роботи й змін, які Дар’я впроваджує в життя. Вітаю і пишаюся співпрацею!»

відзначив Сергій Лукашов, Національний директор СОС Дитячі Містечка

Ознайомитися з рейтингом “50 Лідерок України” від Forbes та переглянути портфоліо номінанток можна за посиланням.