fbpx

Безпечний простір для малят та батьків: за підтримки проєкту SOS Діти на Одещині відкрилися ще два соціальні хаби

3 Березня 2023

Прихід весни партнер проєкту SOSДіти, благодійний фонд “Вітрила дитинства”, відзначив одразу двома значущими подіями. За підтримки СОС Дитячі Містечка на Одещині почали роботу ще два соціальні хаби – у місті Татарбунари та у смт Авангард.

Соціальний хаб – це безпечний простір, насамперед для дітей, облаштований під їхні потреби.

У затишній атмосфері, з уважними вихователями та психологом, діти зможуть перебувати деякий час, поки батьки вирішуватимуть свої справи. 

Маленьким відвідувачам пропонують цікаві заняття, розвивальні ігри, малювання, майстер-класи. А поки діти граються чи навчаються, дорослі можуть отримати допомогу соціального менеджера, юриста, психолога та інші послуги.

На відкритті Авангардівський селищний голова Сергій Хрустовський, засновниця БФ «Вітрила дитинства» Алла Кіріяк і голова правління фонду Катерина Трапіцина представили команду, яка працює в проєкті SOSДіти. А відтепер і щодня забезпечуватиме роботу Соціального хабу. 

Сьогодні у Авангардівській громаді мешкає приблизно 4 тисяч вимушених переселенців з окупованих та прифронтових територій, зазначив очільник громади:

«З самого початку війни ми намагаємось зробити все можливе, щоб людям, які залишили свої домівки, роботу, і перемістилися до нас, було комфортно. І пріоритет для нас – це діти. І я хотів би, щоб ми разом створили такі умови, що коли настане наша Перемога, багато діточок підійшли до батьків і сказали: «А давайте залишимося в Авангарді!»

 – звернувся до гостей Сергій Хрустовський

Родина Олени Царенко – саме одна з таких. Разом з чоловіком та двома синами – були змушені переїхати з міста Дніпрорудне Запорізької області, бо до лінії фронту звідти менше 30-ти км. У липні 2022-го, практично одразу ж після переїзду, Олена дізналася із соцмереж про фонд “Вітрила дитинства”. 

Спочатку водила старшого сина Степана, йому 7, до психологині. Пізніше хлопчик почав відвідувати заняття з англійської і майстер-класи.  

«Йому особливо подобається ходити на англійську, бо він у нас активний – навчається дистанційно у 2-му класі (у своїй школі в Дніпрорудному), але спілкування мало з дітками і для нього ці заняття – як ковток повітря»

– поділилася мама

А на відкриття соціального хабу в Авангарді Олена взяла і молодшого – 1-річного Остапчика.

«Ми були на святі і нам, батькам, дуже сподобалось і меншій дитині також! Остап почувався чудово і 2 години на руки майже не просився»

– додає Олена

Відтак, безпечні простори для малят та батьків, які підтримує СОС Дитячі Містечка, працюють вже у трьох громадах Одещини: Таїровській, Татарбунарській та Авангардівській.

Дякуємо усім, хто працює заради нашої спільної мети – дарувати дітям щасливе дитинство.