fbpx

12 людей у позашляховику, без урахування котів та собак.

5 Квітня 2022

Як відбувається евакуація людей із міст і селищ під обстрілами,  розповіла директорка  БФ “Слов’янське серце”  і наш партнер по проєкту #SOSДІТИ Наталя Киркач. Її організація ще із 2014-ого року вивозить людей із “гарячих точок” на сході України. А цього року географія роботи фонду розширилася. 

Розкажіть про фонд. Скільки людей у штаті, скільки задіяно транспорту?

Зараз у нас 48 працівників, до війни ми мали великий офіс у Святогорську у десятку міст на сході України. Машин – десяток, це позашляховики та мікроавтобуси. Але своїми силами вивезти всіх, хто цього потребує, не можемо. Тож додатково винаймаємо підрядників. 

Скільки і звідки вдалося вивезти людей із початком війни?

Ми розпочали евакуацію 27-ого лютого – тоді пішли перші запити про допомогу. Лише з міста Ізюм вивезли 3000 людей, працювали 30 авто на день. І в кожну машину намагалися посадити якомога більше людей. Рекорд одного із наших водіїв – 12 пасажирів у позашляховику.  Загалом на сьогоднішній день, нашими зусиллями та за підтримки міжнародних донорів евакуювали уже 5800 людей. 

Як організована сама система евакуації людей?

Усе починається із запиту. Нам пишуть у соцмережі, месенджери, телефонують на “гарячу лінію” (номер “гарячої лінії”+380504220092). Запит фіксується, записується адреса, формується авто. Далі водій усіх обдзвонює і забирає із конкретних адрес. У найгарячіші дні в  Ізюмі ми готували до виїзду 30 машин (по 8 пасажирів) за 15 хвилин. Раніше збирали людей в одному місці і забирали звідти  – але потім ці точки сталі прицільно обстрілювати, і ми відмовилися від такої практики. Із небезпечних місць  перевозимо або до Краматорська, або до Дніпра. І там ще потрібно всіх прихистити, нагодувати, одягнути за потреби.  

А як відбувається співпраця із СОС Дитячі містечка Україна?

Організація допомагає нам і матеріально, і кадрами. За її підтримки, ми можемо оплачувати транспортні послуги перевізникам. І змогли перевезти до безпечних місць 459 людей.Двоє соціальних працівників організації реєструють людей на виїзд та отримання гуманітарної допомоги, консультують, відповідають на запити у соцмережах. Ще завдяки підтримці СОС ми сформували та роздали 756 продуктових наборів. І це лише за місяць нашої спільної роботи. Цей партнер з’явився у нас дуже вчасно, коли всі ресурси закінчувалися. І ми за це СОС дуже вдячні.