fbpx

Яскраві та насичені турботою будні проєкту SOSДіти: великі і малі успіхи по всій Україні

21 Липня 2023

Досягнення – це не обов’язково цифра з кількома нулями, щось захмарне і дивовижне. Часто це маленькі кроки назустріч великим перемогам. Це щодня доводять юні та дорослі учасники і учасниці проєкту SOS ДІти. І сьогодні ділимося їхніми успіхами. 

Партнерська благодійна організація “Вітрила Дитинства” працює на Одещині, де останніми днями дуже неспокійно. Проте ані повітряні тривоги, ані вибухи, ані погода не можуть завадити дітям гратися, розвиватися і навчатися. Дивіться самі, скільки всього встигли за один день у соціальному хабі “Райдужний”.  

17 дітей в студії розвитку «SMART KIDS» – готувалися до школи, рахували, розв’язували задачі, говорили про режим дня.

14 дітей на занятті з англійської – повторювали алфавіт, дивилися цікаві відео про тварин, грали в «крокодил» англійською мовою.

11 дітей на психологічному занятті – поринули у маскарад, працювали зі своїми страхами, гнівом, злістю, розширювали уявлення про власні емоції. 

13 дітей в художній студії – створювали власні шедеври.

А от дві наступні історії – про допомогу в індивідуальному форматі. 

Перший герой, 4-річний Ілля, щотижня приходить до простору підтримки у місті Глухові. Цей простір допоміг створити наш партнер – Всеукраїнський громадський Центр “Волонтер”.

Там на хлопчика чекає психологиня Оксана, яка проводить індивідуальні корекційно-розвивальні зустрічі. 

«Я помічаю багато позитивних змін. Іллюша став уважнішим та самостійнішим. А ще він став набагато відкритішим до оточуючих»

 – ділиться мама

Ілля потребує додаткової уваги від народження. Мамі Олені, медикині за освітою, буває непросто з непосидючим та метушливим хлопчиком, тож вона розуміє, що дитині потрібна додаткова допомога фахівців. Надають цю допомогу у просторі підтримки для сімей з дітьми, що розташований в приміщенні Центру надання соціальних послуг

А наша друга героїня – пані Леся з Київщини. Вона клієнтка проєкту “СОС Діти” у Глевасі, де працює ВБО «Конвіктус Україна». Звернулася до психолога Ігоря Коцюби, бо мала непрості стосунки із синами. А їм лише 3 та 7 років.  

«Після консультацій у нашій сім’ї почалися великі зміни. Я стала впевненішою, діти слухнянішими. І загалом я змінила своє ставлення до ситуації та дітей. Ігор надихає працювати над собою та розвиватися разом»

– каже пані Леся

І додає: психолог став справжнім другом її синам. Завдяки його роботі молодший син зробив ривок у розвитку, а старший почав більше спілкуватися з людьми. У планах сім’ї – разом провести літо, відпочивати на природі та багато радіти.

«Я так вдячна проєкту SOSДіти. Ви робите важливу справу! І звичайно спасибі Ігорю Коцюбі: він справжній професіонал. Приємно було з ним працювати»

 – каже жінка

І від психологічної допомоги до гуманітарної. 

Цього тижня мали новини від партнерів з півдня України. У Миколаєві громадська організація “Ресурсний центр громадських ініціатив” закупила велику партію гігієнічних засобів і підготувала 900 наборів для родин ВПО з дітьми.

Усі набори вже передані до Служби у справах дітей та Департаменту соцзахисту, незабаром їх отримають сім’ї.

Водночас у Запоріжжі громадська організація “Українське жіноцтво” вже видає товари для особистої гігієни. Партнер називає їх “профільними родинними наборами”. А ми називаємо це підтримкою. І точно знаємо, що її не буває багато.

Крім того, за сприяння СОС Дитячі Містечка на базі гуманітарного центру “Українське жіноцтво” продовжується надання комплексної допомоги постраждалим від війни родинам. Окрім гуманітарних наборів, це і безкоштовні юридичні, логопедичні, освітні та психологічні послуги.

Доброта і взаємопідтримка – це наче промінь сонця, що осяює похмурий день. І ми раді бачити такі промені у кожному з партнерів SOS Діти!