fbpx

Як отримати допомогу від СОС Дитячі Містечка Україна дітям, які постраждали внаслідок війни?

Станом на 12.09.2022 року в Україні було поранено 747 дітей внаслідок збройної агресії росії.

На даний час, наша організація допомогою охопила  180 дітей (166 сімей), які отримали поранення.  Такі сім’ї потребують не тільки своєчасної та якісної медичної допомоги, а й допомоги в отриманні певного соціального статусу, матеріальної підтримки та соціальної допомоги, що наддасть можливість користуватися встановленими державою пільгами та гарантіями. 

Дарья Касьянова, Програмна директорка СОС Дитячі Містечка

Отримати допомогу часом буває складно – зібрати усі необхідні документи, зрозуміти черговість кабінетів та черг, які потрібно вистояти, куди найперше бігти? Запитань багато.

Саме тому разом з представниками Безоплатної Правової Допомоги ми розробили покрокові інструкції про оформлення інвалідністю дитині та державної допомоги  сім’ям, що доглядають хворих дітей.

Якщо у сімей є труднощі з оформленням спеціальних статусів/соціальних виплат, наша організація надає соціальний супровід сім’ям в цих питаннях. Крім того, ми продовжуємо надавати грошову допомогу таким сім’ям, психологічну підтримку, допомогу ліками та засобами реабілітації, сприяємо у отриманні якісних медичних, соціальних, освітніх, реабілітаційних та інших послуг відповідно до потреб дітей і сімей.

Ольга Юдіна, Керівниця проєкту “Допомога пораненим дітям”

Завантажити інструкції у вигляді окремих файлів можна за посиланням:

Як оформити інвалідність дитині, що постраждала внаслідок бойових дій?

Як отримати державну допомогу сім’ям, що доглядають дітей, яким не встановлено інвалідність?

Дані матеріали можна використовувати особисто, а також поширювати серед знайомих, що можуть потребувати такої допомоги.

Детальну консультацію можна отримати за телефоном: +380 95 790 14 16