fbpx

Відкриття Притулку для матерів із дітьми від 0 до 3 років в Луганській області

Відкриття такого Притулку було б не можливе без підтримки наших спонсорів, благодійників та багатьох небайдужих осіб!

Висловлюємо особливу подяку

Hermann-Gmeiner-Fonds Deutschland e.V.

People in Need («Людина в біді») за фінансової підтримки Європейського Союзу

Благодійній ініроекту “Road to Ukraine” Яреми Венгриновича

Управлінню Верховного Комісара ООН у справах біженців, Представництво в Україні

Компанії Oriflame Ukraine

Головною особливістю роботи СОС Дитячі Містечка Україна є комплексний підхід до проблеми сирітства. Робота не лише з наслідками, а й над профілактикою – підтримка вразливих родин задля їх збереження та налагодження в них здорової атмосфери. Для цього сім’ям із дітьми у складних життєвих обставинах надається як матеріальна допомога (продуктові набори, засоби гігієни, ліки), так і фахова нематеріальна підтримка (консультації психологів, педагогів, логопедів, оплата професійних курсів, ін.). Щорічно програма «Укріплення сім’ї» СОС Дитячі Містечка Україна в Луганській області підтримує більше 1000 вразливих дітей та дорослих.

Задля допомоги матерям із дітьми, які опинились у складних життєвих обставинах, організація створила притулок у Сєвєродонецьку, де жінки з дітьми з усієї Луганської області зможуть отримати безпечний прихисток та своєчасну допомогу. Причини потрапляння у складні життєві обставини можуть бути різними, але їх об’єднує те, що дитина ризикує бути відділеною від матері та опинитися в інтернаті.

У щоденній роботі фахівці організації постійно стикаються з жінками, які екстрено потребують безпечного місця перебування. Особливо вразливими є жінки з дітьми до 3-х років. Насамперед це – випускниці інтернатів та жінки, які втратили житло внаслідок військового конфлікту.

У притулку діти разом із матерями зможуть знаходитись цілодобово, їм буде надаватися матеріальна підтримка, психологічна допомога, консультування фахівців щодо навичок батьківства, отримання нових професійних навичок і т.д. Таким чином будуть вдовольнятися термінові потреби та надана можливість відновитися, щоб згодом стати самодостатніми родинами. Матері з дітьми проживатимуть у притулку не довше 6 місяців, і рішення щодо їх майбутнього житла має бути знайдено протягом цього періоду. З виходом сімей із притулку прийматимуться інші сім’ї, яким потрібна допомога.