fbpx

Road to Ukraine: Через усю Європу на велосипеді – аби допомогти українським дітям!

5 Жовтня 2021

У серпні-вересні відбулася грандіозна подорож бельгійця із українським корінням Яреми Венгриновича. Він рушив із Бельгії до України велосипедом, аби зібрати кошти для СОС Дитячі Містечка Україна. 23-річний студент стартував у Брюсселі, а завершив подорож в Тернополі, звідки родом його батько.

За 3 тижні проїхав понад 2500 кілометрів шосейних, гірських і сільських доріг Бельгії, Німеччини, Чехії та інших країн Європи. І зібрав 9150 євро на новий притулок для мам та дітей у Сєвєродонецьку (там уже приймають перших постояльців). І на таку ж суму – привіз сім’ям СОС Дитячі Містечка Україна  одяг від благодійників із Бельгії.

А вже завершивши подорож велосипедом, Ярема відвідав Київ, наше містечко у Броварах і попрямував на Луганщину. Там був у Старобільську, Сєвєродонецьку та прифронтовій Станиці Луганській аби більше дізнатися про життя українських родин на лінії розмежування.

Подорож Яреми висвітлювали десятки українських та зарубіжних ЗМІ, а також можна отримати массу емоцій, вивчаючи світлини у Фейсбук з хештегом #roadtoukraine