fbpx

Відкрили в Ізюмі “Хаб стійкості” для дітей та дорослих

17 серпня в місті Ізюм у межах проєкту “Гуманітарна акція в Україні за фінансування RTL” відкрили «Хаб стійкості».

Це дитячий простір на базі якого будуть відбуватись психосоціальні, освітні активності для дітей та молоді громади. Локацію створено для того, щоб кожна дитина мала необхідну підтримку та можливість для розвитку, соціалізації та взаємодії з однолітками. 

“В цьому приміщенні ми ховалися від авіанальоту в березні 2022 року. Тут все змінилось, стало так гарно і затишно. Ми коли з друзями зайшли в цей простір, очам своїм не повірили”

 — поділився своїми враженнями Сашко

Ми потурбувалися про наповнення простору і створили умови для комфортного перебування дітей та дорослих. Тут є все необхідне для дозвілля та роботи зі спеціалістами: сучасна мультимедійна техніка, різноманітні ігри, бібліотека, басейн з кульками та інше корисне приладдя. А у разі необхідності локація може використовуватись як обладнане бомбосховище для мешканців громади

“Для нас важливо підтримати дітей та батьків Ізюма і допомогти їм у подоланні пережитих наслідків окупації та відновлення громади. Ми хочемо наповнити наш простір різноманітними послугами та закликаємо батьків бути активними й користуватись можливостям заради майбутнього їхніх дітей”

— говорить Сергій Лукашов, Національний директор СОС Дитячі Містечка

Проєкт реалізовано благодійною організацією СОС Дитячі Містечка за підтримки німецького телеканалу RTL та коштів, зібраних на допомогу Україні під час проведення телемарафонів каналу. 

“Ми вдячні СОС Дитячі Містечка за співпрацю і створений простір. Дітям надзвичайно потрібні подібні “острівки безпеки”, на яких буде відновлюватися освітній процес, де у них буде можливість соціалізуватись і працювати з їх психологічним станом”

— зазначив Володимир Мацокін, заступник міського голови Ізюма

Діти одразу оцінили басейн з пластиковими кульками, аквагрим та гру з аніматорами, завдяки чому кімната одразу наповнилась дитячим сміхом та посмішками, які є важливими елементами спокійного та мирного життя.

А ми в СОС Дитячі Містечка раді допомагати поверненню нормального життя для дітей в Ізюмі. Разом ми робимо цей світ кращим!